Кои са задържаните българки за трафик на бебета в Гърция

0
Схемата включвала посредничество срещу заплащане за осиновяване на новородени деца
Схемата включвала посредничество срещу заплащане за осиновяване на новородени деца

Схемата включвала посредничество срещу заплащане за осиновяване на новородени деца

През последните дни бяха арестувани две българки по обвинения за участие в схема за трафик на бебета в Гърция.

Първата задържана е 44-годишна жена от село Камено, която е обвинена в посредничество при осиновяване на 17 деца, родени в болница в град Катерини, Гърция, в периода от октомври 2013 година до 2015 година. Тя е задържана по европейска заповед за арест, издадена от гръцките власти.

Втората задържана е 34-годишна жена от Червен бряг, с адрес в Бургас, която също е арестувана по настояване на гръцките власти по подобно обвинение. Според Христо Колев от окръжната прокуратура в Бургас, обвиняемата е действала заедно с пет други лица, като са намирали родилки, желаещи да продадат своите деца, и семейства, които да ги осиновят.

Схемата на трафика

Схемата за трафик на бебета включвала посредничество срещу заплащане за осиновяване на новородени деца. Всички 17 раждания са извършени в болница в град Катерини, Гърция. Според гръцкия закон, наказанието за подобни престъпления може да варира между 5 и 10 години затвор.

Правни последствия

Обвиняемите са задържани под стража и предстои да бъдат изправени пред съда. Определението на Окръжен съд - Бургас може да бъде обжалвано, но засега задържаните остават в ареста. Гръцките власти продължават разследването, за да установят всички замесени в схемата и да осигурят справедливост за пострадалите деца и техните семейства.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    88
    Правилният въпрос е: какви са? Българи ли са, индианци ли са?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари