Кои са водачите на листи в 19 МИР - Русе?

0
Над 200 кандидати се борят за 7 депутатски места в Русе
Над 200 кандидати се борят за 7 депутатски места в Русе Снимка: Dunavmost

Над 200 кандидати се борят за 7 депутатски места в Русе

Общо 205 кандидати за народни представители от 27 партии и коалиции ще се състезават за седем мандата в 19-и многомандатен избирателен район - Русе за изборите на 27 октомври 2024 година, информира Милена Хинкова, председател на Районната избирателна комисия (РИК).

Подредбата на кандидатите е според номерата, изтеглени от Централната избирателна комисия (ЦИК), а ето и водачите на основните листи:

  1. Зеки Исмаил е начело на листата на партия "Демократи за отговорност, свобода и толерантност - ДОСТ". Исмаил, на 48 години, завършва средното си образование в Шумен и продължава обучението си във Военната академия "Г. С. Раковски" в София със специалност "Национална сигурност и отбрана". Той се занимава със собствен бизнес.

  2. Михаил Русинов, на 32 години, е водач на листата на партия "Глас народен". Той завършва професионалната гимназия по електротехника и електроника в Русе, специалност "Компютърна техника и технологии", и в момента работи като заварчик. Русинов е представител на партията за област Русе.

  3. Валентин Кръстев, 47-годишен русенец, е лидер на листата на партия "Величие". Кръстев има икономическо образование, завършено във Варна и Свищов, с опит в банковия сектор и обслужващата сфера, както в България, така и в чужбина. Той е бивш национален състезател по карате и в момента работи във финансовия сектор.

  4. Николай Неклеевич е начело на листата на партия "Булгари". Неклеевич, 60-годишен, завършва "Руска филология" в Софийския университет и притежава опит в частния сектор, като е собственик на фирма за производство на бои и телевизионни канали.

  5. Стелиян Стефанов, на 47 години, води листата на коалиция "Моя страна България". Стефанов е икономист с богат опит в управлението на компании в сферата на хранително-вкусовата и застрахователната индустрия.

  6. Драгомир Петров от партия "Има такъв народ", на 52 години, е известен със своята телевизионна кариера, като главен сценарист на редица успешни формати. Той е бил народен представител в три поредни състава на Народното събрание.

  7. Атидже Алиева-Вели оглавява коалиция "Движение за права и свободи - Ново начало". Тя е била член на Европейския парламент и има дългогодишен опит в Държавен фонд "Земеделие". Алиева-Вели притежава две магистърски степени и е защитила докторска дисертация през 2023 година.

  8. Елвира Йорданова е водач на листата на партия "Бригада", която е представена само от един кандидат.

  9. Людмила Велинова, представител на партия "Партия на Зелените", има дългогодишен опит в банковата сфера и е завършила "Финанси" в Нов български университет.

  10. Гергана Колева е водач на листата на партия "Правото". Тя е на 23 години и е студентка в Медицинския университет в София със специалност "Фармацевтика".

  11. Златан Златанов, адвокат и председател на Адвокатската колегия в Русе, оглавява листата на партия "Възраждане". Златанов е бил депутат в няколко поредни парламента.

  12. Рамадан Аталай е кандидат на коалиция "Алианс за права и свободи". Той има дългогодишен опит като народен представител от 1997 година насам.

  13. Мартин Николов, 38-годишен предприемач, води листата на партия "Български национален съюз "Нова демокрация".

  14. Веселин Василев, на 62 години, оглавява партия "Български съюз за директна демокрация". Той е химик-технолог с опит в химическата промишленост.

  15. Атанас Енчев, на 53 години, води листата на коалиция "Синя България". Той е икономист и предприемач с опит в дипломатическите служби на България.

  16. Светлин Стоянов, магистър по икономика, е водач на партия "Морал единство чест". Той е бил народен представител в няколко състава на Народното събрание и има опит в банковия и финансовия сектор.

  17. Николай Братованов, 46-годишен адвокат, е начело на листата на коалиция ГЕРБ-СДС. Братованов е бил депутат в 50-ото Народно събрание.

  18. Деян Данчев, 56-годишен машинист, води листата на партия "Атака".

  19. Венцислав Ангелов е председател на партия "Народна партия истината и само истината". Той е известен с бизнес опита си и своята спортна дейност.

  20. Мирослав Станчев, 48-годишен предприемач, оглавява листата на партия "Пряка демокрация".

  21. Деян Недков, 43-годишен застрахователен брокер и общински съветник, води листата на коалиция "Свободни избиратели".

  22. Веселин Атанасов, собственик на мебелна фирма, е водач на партия "България на труда и разума".

  23. Стефан Сталев, 56-годишен адвокат с дългогодишен опит, е начело на партия "КОЙ - Компетентност, отговорност, истина".

  24. Иво Иванов, на 50 години, води листата на коалиция "Русофили за България". Той работи в сферата на логистиката и транспорта.

  25. Мартин Димитров, икономист и доктор по финанси, е начело на листата на коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България".

  26. Мирослава Йонкова оглавява листата на партия "Български възход".

  27. Иван Иванов, доктор по история, е водач на коалиция "БСП - Обединена левица".

Сред водачите на листи има както опитни политици и народни представители, така и нови лица в политиката. Някои от тях са с дългогодишен опит в Народното събрание, като Рамадан Аталай, който е бил депутат от 38-ото до 50-ото Народно събрание, и Мартин Димитров, който е участвал в осем парламента.

Образователният и професионален профил на кандидатите е разнообразен - от студенти до доктори на науките, от предприемачи до адвокати и бивши министри. Сред тях има икономисти, юристи, инженери и дори бивш локомотивен машинист.

Интересно е да се отбележи, че някои партии са представени само от един кандидат в листата си, като например партия "Бригада" и "Партия на Зелените", докато други са запълнили максималния брой от 14 кандидати.

Предстоящите избори ще покажат кои от тези кандидати ще спечелят доверието на избирателите в Русенско и ще представляват региона в следващия парламент.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    7
    АБАЗА
    Абазов за кого е? За Меди или за Шиши?
  • -1
    6
    Номер 1 с преференция 1
    ДОСТ е алтернатива на крадците Пеевски и Доган.
  • 1
    5
    Осман
    Не познавам никого, ще гласувам напролет. Тогава може някой познат да бъде кандидат.
  • 0
    4
    До 2
    Познавам го лично. Партията не е важна. Зеки е наистина изключително ерудиран и интелигентен човек.
  • 7
    3
    Нов Кмет
    Умствено изостаналият ДеБил МаЛтин ДимитЛоф какво общо има с Русе ? Същото каквото и оня ПеПераст Тафров - нищо
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари