Кирил Петков: След всички заклинания сме заедно, рамо до рамо

2
Обединената коалиция се стреми към формиране на стабилно правителство
Обединената коалиция се стреми към формиране на стабилно правителство

Обединената коалиция се стреми към формиране на стабилно правителство

Коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) внесе днес своите кандидатски листи за предстоящите парламентарни избори в 23-ти многомандатен избирателен район в София. Събитието бе съпроводено от оптимистични изявления на лидерите на коалицията относно разнообразието и потенциала на техните кандидати.

Кирил Петков, съпредседател на "Продължаваме промяната", изрази удовлетворение от състава на листите: "Това, което много ме радва, е, че включихме много нови хора в листите на 'Продължаваме промяната - Демократична България'", сподели той пред журналисти. Петков подчерта значението на това обединение, казвайки: "След всички заклинания, ето появяваме се рамо до рамо, обединени, с ясна визия, че ще работим за бъдещето, за младите семейства, за младите хора".

Листата за София е оглавена от самия Кирил Петков, следван от Атанас Атанасов на второ място, докато Божидар Божанов заема седмата позиция. Петков изтъкна разнообразието в техните редици, споменавайки включването на граждански активисти като Красимира Величкова и представители на различни етнически общности. Той даде пример с Себахтин Гьокче от турския етнос, който ще води листата в Кърджали, и Оханес Паникян, представител на арменската общност.

"Нашата коалиция цели да покрие максимално много от българските граждани и техните интереси с визия за бъдещето", заяви Петков, подчертавайки амбицията на ПП-ДБ да се бори за първото място в изборите.

Атанас Атанасов, съпредседател на "Демократична България" и председател на ДСБ, отхвърли спекулациите относно разпределението на водещите позиции в листите. "И на миналите избори, и на по-миналите избори бях втори в 23-ти МИР, това е моят район, така че в това няма никакъв замисъл", обясни той. Атанасов акцентира върху важността на създаването на стабилно правителство, което да се справи с предизвикателствата пред страната.

Божидар Божанов от "Да, България" изрази увереност в силата на коалиционните листи, очаквайки те да допринесат за мобилизирането на максимален брой избиратели.

Не на последно място, Атанас Атанасов коментира и скорошното решение на Конституционния съд, обявяващо за противоконституционно предсрочното прекратяване на мандата на управителя на Националната здравноосигурителна каса Станимир Михайлов от 17 април 2024 година. Атанасов определи това като "много фрапиращ пример за това как се действа беззаконно в България", припомняйки, че именно този казус е довел до оставката на Росен Желязков като председател на 49-ото Народно събрание.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    2
    пукал
    Тъпак жалък-кой те брои за човек?Ще си вземеш 9-те % и ще ходиш,с мустакатото ленче на топлите острови!Циркаджия холивудски!
  • 0
    1
    Кирчо Простото Путков
    След всички заклинания,ДеБелян ни събра,удари ни по една пишка и пак сме рамо до рамо с мазното кафенце!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари