Кацна самолетът с първите евакуирани от Ливан българи

1
Правителственият самолет е в готовност за втори полет
Правителственият самолет е в готовност за втори полет

Правителственият самолет е в готовност за втори полет

Първата група евакуирани българи пристигна благополучно в родината с правителствения самолет. Междувременно, още 160 наши сънародници са изразили желание да напуснат Ливан поради усложнената обстановка в страната.

Служебният министър-председател Димитър Главчев лично посрещна първата група евакуирани на Летище София, информира bTV. Той сподели впечатленията си от срещата: "Няма по-хубаво от това да видиш как всички в самолета са усмихнати. Всички са живи и здрави. Исках лично да се убедя, че всички са добре, а те даже с усмивка ме посрещнаха".

С първия полет са се завърнали 89 български граждани.

Правителството вече е предприело мерки за организиране на втори полет, който да евакуира останалите желаещи да се завърнат в България.

Ситуацията в Ливан остава напрегната, което налага бързи и ефективни действия за осигуряване безопасността на българските граждани в страната. Властите продължават да следят развитието на събитията и са в готовност да реагират според нуждите на нашите сънародници.

Евакуацията се осъществява с координираните усилия на Министерството на външните работи, Министерството на отбраната и други релевантни институции, които работят усилено за безопасното завръщане на всички български граждани, желаещи да напуснат Ливан.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари