Втори самолет с евакуирани българи се завърна от Ливан

0
Посолството ни в Бейрут остава на разположение за съдействие
Посолството ни в Бейрут остава на разположение за съдействие Снимка: БТА

Посолството ни в Бейрут остава на разположение за съдействие

Вторият евакуационен полет от Бейрут, столицата на Ливан, приключи успешно днес, като правителственият "Еърбъс" кацна безопасно на летище София. Полетът бе осъществен от екип на Държавния авиационен оператор, връщайки още една група български граждани в родината.

Това е продължение на спасителната операция, започнала вчера, когато първият полет евакуира 89 български граждани и членове на техните семейства. Очаква се скоро властите да обявят точния брой на евакуираните с днешния полет.

Министерството на външните работи съобщава, че в Ливан пребивават около 400 български граждани, но не всички са изявили желание за евакуация. Приоритет при извеждането на хората е даден на семействата с деца и уязвимите групи, следвайки решението, взето на спешно свикана среща в Министерския съвет от министър-председателя Димитър Главчев. В срещата участваха представители на Министерството на външните работи, Министерството на транспорта и съобщенията, секретариата на Съвета по сигурността и службите.

В светлината на текущата ситуация, Министерството на външните работи отправи категоричен призив към българските граждани да преустановят всякакви пътувания до Ливанската република и тези, които все още се намират там, незабавно да напуснат територията на страната.

За българските граждани, които все още се намират в Ливан и се нуждаят от помощ, българското дипломатическо представителство в Бейрут остава на разположение. Те могат да се свържат на следния телефонен номер: +961 5 453 658. За спешни случаи извън работно време са на разположение и допълнителни телефони: +961 81 302 552 и +961 76 697 766. Освен това, сигнали могат да бъдат подавани и на електронната поща на Консулската служба към Посолството: [email protected].

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари