Касиерка присвои над 140 000 лева от банка в Пловдив

0
На мястото на задигнатите от нея банкноти по 100 лева тя слагала зелени хартийки
На мястото на задигнатите от нея банкноти по 100 лева тя слагала зелени хартийки Снимка: Dunavmost

На мястото на задигнатите от нея банкноти по 100 лева тя слагала зелени хартийки

Касиерка в банка е изправена пред сериозни обвинения за присвояване на 144 000 лева, съобщи заместник районният прокурор на Пловдив Димитър Пехливанов. Жената, която е работила в банката от 2005 година и е била главен касиер на един от клоновете ѝ в Пловдив, е обвинена в длъжностно присвояване.

По време на ковид кризата през 2020 година, тя решила да присвои парични средства, които са ѝ били предоставени за ежедневната ѝ дейност. Прокуратурата обясни, че парите са били съхранявани в каса, в купюри по 100 лева. В продължение на четири години, с различен интензитет, касиерката присвоявала банкноти от пачките. Осъзнавайки, че пачките намаляват обема си, тя прикрила това, като слагала в тях зелени хартии, изрязани като банкнота от 100 лева.

През април тази година, от банката извършили внезапна ревизия на намиращите се парични средства в касата. Когато отворили запечатаната със стикери торба с пари, установили, че там вместо пари има зелени хартии. В дома ѝ са намерени същите зелени хартии и устройство тип "гилотина", с което ги е изрязвала.

Обвиняемата изразила съжаление за действията си и поискала да възстанови присвоените пари. Спрямо нея е взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 5000 лева. Заместник районният прокурор Пехливанов уточни, че разследването по случая продължава.

Според българското законодателство, касиерката е заплашена от наказание затвор от 3 до 15 години, конфискация на имущество, както и забрана да упражнява професията си. Този случай разкрива сериозни пропуски в контролните механизми на финансовите институции и подчертава необходимостта от засилване на вътрешните проверки и ревизии.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари