Каращият в насрещното движение на магистрала "Хемус" не знаел накъде отива

1
Шофьорската книжка на 83-годишния мъж е отнета, докато се яви на проверочен изпит
Шофьорската книжка на 83-годишния мъж е отнета, докато се яви на проверочен изпит

Шофьорската книжка на 83-годишния мъж е отнета, докато се яви на проверочен изпит

Възрастен шофьор предизвика опасна ситуация на магистрала "Хемус".

В понеделник, 14 октомври, на магистрала "Хемус" се разигра опасна ситуация, когато 83-годишен водач беше заловен да шофира в насрещното платно. Инцидентът е регистриран в скоростната лента на магистралата в посока от Варна към София, в района на град Каспичан.

Полицейска намеса предотвратява потенциална трагедия

Около 11:15 часа местната полиция получава сигнал за автомобил, движещ се в насрещното платно. Служителите на реда реагират светкавично, заставайки на пътя на нарушителя. Въпреки подадения сигнал със стоп палка, водачът първоначално не реагира на полицейските инструкции.

Полицай Пламен Станимиров, част от екипа, установил нарушението, сподели пред bTV: "Водачът изобщо не знаеше откъде идва и накъде пътува." Служителят забелязва, че пътникът до шофьора се опитва да комуникира с него, което вероятно допринася за окончателното спиране на автомобила след около 100 метра.

Объркване и дезориентация на възрастния шофьор

При разпита относно причините за опасното му поведение на пътя, възрастният мъж обяснява, че пътува към някакво село. Става ясно, че се е включил в магистралата от пътен възел на приблизително 20 километра от мястото на залавянето му.

Мерки за безопасност и последствия

С цел осигуряване на безопасното придвижване на автомобила, е извикан друг правоспособен шофьор, който да закара колата до село в община Стражица, където възрастният мъж живее.

Като превантивна мярка, шофьорската книжка на 83-годишния водач е отнета. Той ще трябва да се яви на проверочен изпит, преди да му бъде позволено отново да шофира.

Този инцидент подчертава важността на редовните проверки на способностите за шофиране, особено при по-възрастните водачи, за да се гарантира безопасността на всички участници в движението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари