Държавата печели над 2 милиона лева за седмица от шофьори нарушители

0
Полицейска акция разкри тревожна картина на пътната обстановка в страната
Полицейска акция разкри тревожна картина на пътната обстановка в страната Снимка: МВР

Полицейска акция разкри тревожна картина на пътната обстановка в страната

Мащабна полицейска операция разкрива тревожна картина на пътната обстановка в страната. За период от само седем дни - между 20 и 26 септември, служителите на реда са извършили проверки на повече от 90 000 моторни превозни средства по пътищата на България. Резултатът е шокиращ - постъпленията от глоби, наказателни постановления и електронни фишове възлизат на внушителната сума от 2 150 095,79 лева.

Специализираната полицейска акция е насочена към предотвратяване на управлението на превозни средства от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и техни аналози, както и от неправоспособни шофьори. Статистиката, предоставена от пресцентъра на Министерството на вътрешните работи (МВР - София), разкрива тревожни факти.

За една седмица са установени 183 случая на шофиране след употреба на алкохол. От тях 93 водачи са управлявали с концентрация на алкохол в кръвта между 0,5 и 1,2 промила, докато 90 са превишили опасната граница от 1,2 промила. Още по-обезпокоително е, че 24 водачи са отказали да бъдат тествани за алкохол.

Не по-малко тревожна е ситуацията с шофирането под въздействие на наркотични вещества. 71 водачи са хванати да управляват превозни средства, докато са били под влияние на упойващи субстанции или техни аналози. 30 души са отказали да се подложат на тест за наркотици.

Само в рамките на последното денонощие от акцията са проверени 13 288 моторни превозни средства. В резултат на тези проверки са съставени 3591 фиша и 752 акта за установени административни нарушения.

Тези данни подчертават неотложната необходимост от повишаване на пътната култура и засилване на превантивните мерки за осигуряване на безопасността по пътищата на България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари