Камелия: Остана една горчилка, ние на уважихме госта си!

1
Чалгата е поведение, попфолкът е музика
Чалгата е поведение, попфолкът е музика

Ситуацията с Джокович разкри дълбоки обществени проблеми в България

Попфолк певицата Камелия коментира в интервю за Българското национално радио (БНР) скорошния благотворителен тенис мач между Григор Димитров и Новак Джокович, който предизвика разгорещени дебати в обществото. Събитието, организирано в подкрепа на деца в неравностойно положение, се превърна в катализатор за дискусии относно музикалните предпочитания и културните разделения в страната.

"Цялото ни общество се раздели на чалгаджии и културтрегери или така наречените жълтопаветници. Ядрото ни като народ е доста пропукано", сподели Камелия, визирайки реакциите след завършека на мача. Тя подчерта, че събитията, последвали двубоя, са разкрили дълбоки разделения в българското общество.

Певицата изрази съжаление, че фокусът на благотворителната инициатива е бил изместен от инцидента с диджей Мартен, който отказа да изпълни молбата на Джокович да пусне песента "Луда по тебе" на Камелия. Този момент предизвика бурни реакции и дебати в социалните мрежи и медиите.

"Една малка група се надигна, нападна голямата група и започна да я учи как трябва да се правят нещата, каква музика трябва да се слуша, къде трябва да се пуска и така нататък. Това този път лъсна. Благодарение на Ноле, това нещо доста гръмна този път", коментира Камелия.

Изпълнителката разкри, че първоначално е била планирана нейна изненадваща поява в залата, която обаче не се е осъществила. Тя изрази мнение, че отказът да се изпълни желанието на Джокович е оставил "една горчилка" у зрителите. "Имаше гаф - ние не уважихме госта си", отбеляза певицата, призовавайки за извличане на поуки от случилото се.

"Чалгата за мен е поведение, тя е постъпка, тя е неносенето на отговорност, навлизането в пространството на другия, налагането на лично мнение върху хората, чалга е да кажеш на някой според теб какво е правилно и да се опиташ да му го наложиш. Попфолкът е музика. Масовата музика, която се слуша е попфолк. Това никога не може да бъде изкоренено от българския нрав и българската емоция. Това е българинът", коментира попфолк изпълнителката.

Певицата подчерта, че в България съществува уникално разделение по отношение на музикалните предпочитания, което не се наблюдава в други държави. Тя изрази загриженост, че това разделение отразява по-дълбоки обществени проблеми, включително липса на емпатия и уважение към различните вкусове и предпочитания.

"Тази ситуация ни показа за пореден път, че имаме много сериозни обществени общонационални проблеми", заяви Камелия, като призова за повече единство и взаимно разбирателство сред българите.

В заключение, певицата подчерта важността на личната отговорност и стремежа към позитивно влияние върху обществото, без да се налагат лични възгледи върху другите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    2
    Аз
    Тъпа чалгаджийка!
  • 0
    1
    доби
    Правил си е татуировки като си е мислил,че ще поумнее но уви-мозъка му се изпари
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари