Камала Харис разкрива здравния си статус в битката за Белия дом

0
Вицепрезидентът на САЩ е готова да докаже физическа и психическа годност
Вицепрезидентът на САЩ е готова да докаже физическа и психическа годност Снимка: kamalaharris.com

Стратегически ход цели да постави под въпрос здравословното състояние на Тръмп

Камала Харис е готова да разкрие здравния си статус в президентската надпревара.

Вицепрезидентът на Съединените американски щати и кандидат за президент от Демократическата партия Камала Харис планира да направи публично достояние информацията за своето здравословно състояние. Това съобщава информационна агенция Ройтерс, позовавайки се на изявление на помощник на Харис.

Прозрачност срещу мълчание

Според източника, цитиран от Ройтерс, този ход има за цел да привлече вниманието към отказа на републиканския ѝ опонент Доналд Тръмп да направи същото. Помощникът на Харис разкрива съдържанието на доклад за медицинската история и здравната информация на кандидат-президента: "Тя притежава физическата и психическата устойчивост, необходима за успешното изпълнение на задълженията на президента, включително тези като най-висш държавен служител, държавен глава и главнокомандващ", се казва в заключението на документа.

Възрастта като фактор в кампанията

59-годишната Камала Харис ще се изправи срещу 78-годишния Доналд Тръмп на предстоящите президентски избори. Кампанията на Харис се стреми да подчертае възрастовата разлика между кандидатите, особено след като Тръмп стана най-възрастният претендент за президентския пост, след оттеглянето на 81-годишния настоящ президент Джо Байдън.

Ройтерс отбелязва, че този аспект от предизборната стратегия на демократите цели да постави под въпрос физическата и ментална годност на бившия президент Тръмп за най-високата длъжност в държавата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Читател
    Намеренията на К.Харис,са лишени от всякаква логика.Тя успешно може да спечели президентски избори,но ако те примерно са в Буркина Фасо.Америка е най силната държава в света във всяко направление.САЩ,няма да допуснат една фуста с тъмен, шоколадов цвят на кожата,да ги представлява пред света. Барак Обама беше един експеримент преди години,който няма да се повтори.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари