Илон Мъск: Ако Тръмп загуби, САЩ ще се плъзнат към тирания

1
Технологичният магнат прогнозира мрачно бъдеще при победа на демократите
Технологичният магнат прогнозира мрачно бъдеще при победа на демократите Снимка: АП / БТА

Технологичният магнат прогнозира мрачно бъдеще при победа на демократите

Технологичният магнат и собственик на социалната мрежа X (бивш Twitter) Илон Мъск отново привлече вниманието на обществеността с поредно противоречиво изказване относно предстоящите президентски избори в Съединените американски щати. В своя публикация в X, милиардерът изрази категоричната си позиция, че републиканският кандидат Доналд Тръмп трябва да спечели вота, за да се предотврати това, което той нарича "плъзгане към тирания" в страната.

Това изявление на Мъск не е изолиран случай, а част от поредица от подобни коментари, подкрепящи бившия президент Тръмп. Само преди дни, на 10 септември, предприемачът публикува в X своето мнение, че евентуална победа на кандидата на Демократическата партия Камала Харис би могла да доведе до край на "истинските избори" в САЩ.

Подкрепата на Мъск за Тръмп не се ограничава само до вербални изявления. На 12 август тази година републиканският кандидат направи дългоочакваното си завръщане в социалната мрежа X, публикувайки предизборен видеоклип. Това беше първата поява на Тръмп в платформата от август 2023 година насам. Освен това, милиардерът предостави на политика възможност за двучасово интервю, което допълнително затвърди впечатлението за тясното сътрудничество между двамата.

Предстоящите президентски избори в Съединените американски щати са насрочени за 5 ноември 2024 година. Първоначално, действащият президент Джо Байдън беше основният кандидат на Демократическата партия. Въпреки това, след неуспешно представяне по време на ключов дебат през юни, Байдън взе решение да се оттегли от надпреварата, което доведе до значителни промени в политическата динамика на изборите.

Изявленията на Илон Мъск предизвикват разгорещени дебати в обществото относно ролята на технологичните лидери в политическия процес и влиянието на социалните медии върху общественото мнение. Критици на Мъск изразяват загриженост относно потенциалната манипулация на избирателите чрез платформата X, докато поддръжниците му аплодират откритата му позиция по важни политически въпроси.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    15
    Куролап Зеленски
    Лайнояд учуден,Русия ме бие по всички фронтове,няма нужда от още на нейна страна.Ама не виждам ДеБил-ПеПеруги на фронта,къде сте бе,да ви еба путката майна евроГейска да ви еба,айде идвайте,че малко ми остана
  • 1
    14
    Учуден
    Интересна работа, как от всички краища на света, без значение за раса и народност, хора се стичат към "тиранията" САЩ, а никой не избра "свободата" на пРоzzия, Иран, Северна Корея. Включително родени в Южна Африка "бизнесмени" избраха "недемократичен" САЩ, спрямо шайката на "демократите" пРоzzия, Иран, Северна Корея, като избягаха от пропериращата държава Южна Африка от БРИКС?!?!?!?!
  • 0
    13
    Учуден
    Не съм учуден.че ебаният в гъза бесарабски куросмук отново ми използва никнейма,но нека видим какво е искало да напише смрадливото лайно: Учуден съм, защо няма нито едно пеперастко лайно заминало в помощ на "Армията на клошарите", а Българите подкрепят Русия в борбата и срещу бандеронацизма ? Но, ДеБил-ПеПерастките смрадливи лайна не спират да приканват Българите да "заминават на фронта", без те самите да дадат пример в тази насока. Дали това не издава страхливия характер на ДеБил-ПеПерастките мърши?!
  • 0
    12
    Учуден
    Въобще не съм учуден.че от русенската секция и клуба на БеСеПе-Русе отново ми използват никнейма, но нека видим какво са искали да напишат: Защо няма нито едно русофилистично лайно заминало в помощ на "Армията на клошарите", а Българи имаше и има в помощ на славната украинска Армия?! Защо БеСеПаро-русофилистичните-иZрожденски лайна не спират да приканват Българите да "заминават на фронта", без самите БеСеПаро-русофилистичните-иZрожденски лайна да дадат пример в тази насока. Дали това не издава долния характер на русофилистично-БеСеПарската мърша?!
  • 0
    11
    Куролап Зеленски
    До 9 Лайнояд учуден,Русия ме бие по всички фронтове,няма нужда от още на нейна страна.Ама не виждам ДеБил-ПеПеруги на фронта,къде сте бе,да ви еба путката майна евроГейска да ви еба,айде идвайте,че малко ми остана
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари