Калин Стоянов е втори в листата на ДПС - Ново начало в Бургас

1
Водач на листата е Исмаил Осман
Водач на листата е Исмаил Осман Снимка: Facebook / Калин Стоянов

Водач на листата е Исмаил Осман

Бившият министър на вътрешните работи Калин Стоянов ще бъде втори в листата на коалицията „Движение за права и свободи – Ново начало“ за Бургас на предстоящите избори на 27 октомври. Това съобщи Исмаил Осман, водач на листата на формацията в този избирателен район. Днес коалицията е регистрирала пълна листа с 28 кандидати за народни представители във Втори многомандатен избирателен район - Бургас.

Осман определи Стоянов като "човек, който за кратко време е постигнал повече за служителите на МВР, отколкото много други министри с дългогодишен опит". Той също така представи останалите кандидати в листата, сред които са Хюсеин Хафъзов, Мирем Дервиш, Татяна Арнаудова и Михаил Михов. Освен това, в листата има и трима кметове от община Руен.

Исмаил Осман обяви, че на Деня на Независимостта на България коалиция „ДПСНово начало“ ще регистрира своите листи в цялата страна. „Това е символично – ние подкрепяме държавността и уважаваме традициите, обичаите и националните празници“, отбеляза той. По думите му след изборите трябва да се създаде редовно правителство с обединени усилия на всички политически сили.

Кампанията на коалицията ще бъде положителна, без компромати и без участие във „фейсбук битки“, заяви Осман. Той подчерта, че формацията ще посети всички възможни населени места и ще се срещне с хората, за да обсъди техните нужди.

На въпрос относно автентичността на ДПС, Осман отговори, че е член на партията повече от 20 години. „Процесите в партията започнаха преди два месеца, но аз останах в нея. Така наречените „хора от автентичното ДПС“ твърдят, че партията е била превзета от Делян Пеевски. Това не е вярно. Пеевски беше номиниран единодушно от всички структури по време на конференциите", подчерта той.

Областният координатор на коалицията, Христо Широков, също изказа своето виждане пред журналисти, като заяви, че коалицията ще работи активно за интересите на хората. „Нашето послание е ясно – ще бъдем до хората и ще работим за тях“, каза той.

Кратки биографични данни

Исмаил Осман е роден на 16 септември 1980 г. в град Айтос. Завършил е Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ със специалност „Администрация и управление“, като има и магистърска степен по образование по математика и информатика. Бил е кмет на община Руен в периода 2009-2013 г. В момента е председател на Общинския съвет в Руен.

Калин Стоянов, роден на 28 април 1981 г., е магистър по право от Бургаския свободен университет. Кариерата му в МВР започва през 2003 г. с работа в „Икономическа полиция“ в Бургас. Професионалният му път включва разнообразни позиции в ГДБОП, където достига до длъжността директор на главната дирекция „Борба с организираната престъпност“. На 6 юни 2023 г. той е назначен за министър на вътрешните работи в правителството на Николай Денков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Най-после!
    А като приказвахме, че това човекоподобно е от пуделите на чудовището Дебелян, го бранехте, а, герберасти?!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако вече отличавате левия от десния чорап - означава, че скоро трябва да се перат.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари