Какво ще е времето първата седмица на октомври?

0
Очакват се напоителни валежи в някои части на страната
Очакват се напоителни валежи в някои части на страната

Очакват се напоителни валежи в някои части на страната

В края на месец септември България ще бъде обхваната от студен атмосферен фронт, носещ със себе си силен северозападен вятър и спад на температурите. Очаква се дневните температури в Северозападна България да се понижат до около и под 20 градуса, докато на изток стойностите ще достигнат до 28-29 градуса.

Първите валежи ще започнат още преди обяд в Западна България, като до края на деня дъждовната зона ще обхване и Централна, и Източна България. Валежите ще са временно интензивни, а в южните части на страната и по крайбрежието ще бъдат придружени от гръмотевични бури и риск от градушки. Високите части на планините, над 2300 метра надморска височина, ще получат символично количество сняг.

През нощта и в понеделник валежите ще се съсредоточат основно в Източна България, като силният и студен вятър ще продължи да духа. В Западна България облаците ще се разкъсват и времето ще стане слънчево. Въпреки това, в Североизточна България ще има райони, където натрупаните количества дъжд ще достигнат до 80-100 литра на квадратен метър за двудневния динамичен период, което създава риск от наводнения.

Септември ще завърши със слънчеви, но прохладни дни.

Първите дни на октомври също ще бъдат слънчеви, като сутрините ще са студени, особено до сряда. Във вторник се очаква температурите в котловините на Западна България да паднат под 5 градуса, което може да доведе до образуване на слана. Дневните температури в понеделник ще се движат в интервала между 14 и 19 градуса, с постепенно затопляне в следващите дни.

До края на работната седмица се предвиждат стойности на температурите в топлите часове на деня между 22 и 27 градуса. Въпреки това, между 4 и 7 октомври се очакват нови есенни валежи, които ще са по-интензивни в някои части на страната, допринасяйки за обилно напояване на земята.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари