Какво ще бъде времето през първата седмица на октомври?

0
Началото на следващия месец ще бъде хладно
Началото на следващия месец ще бъде хладно

Началото на следващия месец ще бъде хладно

В първите дни на есента времето в нашия регион ще остане приятно и приветливо. Последната пълна седмица на септември ще предложи прохладни утрини, докато през деня температурите ще се повишават. В понеделник и вторник термометрите ще показват между 22 и 27 градуса, но от сряда до събота ще достигат стойности между 25 и 30-32 градуса.

Седмицата ще бъде предимно слънчева, с леко увеличение на облачността във вторник, когато от запад ще започне да навлиза облачен фронт. В сряда се очакват краткотрайни превалявания в някои райони на Западна и Централна Северна България, като това ще се дължи на преминаването на слаб атмосферния фронт.

По-силен студен фронт ще премине в края на седмицата - на 29 и 30 септември. Тогава ще има интензивни валежи на места, придружени от гръмотевици и силни пориви на северозападен вятър, които ще донесат рязко понижение на температурите. През неделния следобед и вечерта, валежите ще се разпрострат от запад към изток, обхващайки почти цялата страна. В понеделник явленията ще се ограничат основно в източните райони.

Началото на октомври ще бъде хладно. След преминаването на фронта сутрешните температури ще бъдат ниски, като в някои котловини дори има възможност за есенни слани, при температури около нулата. През деня термометрите ще показват стойности между 15 и 20 градуса.

През първата седмица на октомври валежи не се очакват. Времето ще остане предимно слънчево, като във втората половина на седмицата облачността ще стане по-динамична. Температурите ще започнат отново да се покачват и около 5-6 октомври ще достигнат стойности между 22 и 27 градуса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари