Две села в Русенско са без ток след проливните дъждове

0
На територията на областта няма значими поражения по инфраструктурата
На територията на областта няма значими поражения по инфраструктурата

На територията на областта няма значими поражения по инфраструктурата

След продължителните дъждове през последните часове, обстановката в Русенска област започва да се нормализира. Според данните от Областния съвет по сигурност и управление на кризи, вече няма селища без вода или телекомуникации. Прекъсвания на електрозахранването са били регистрирани през нощта и в късния следобед на предишния ден, като най-засегнати са били селата Ценово, Белцов и Джулюница, където токът е спирал многократно в продължение на около шест часа.

Понастоящем продължават да има проблеми с енергоподаването в селата Караманово и Пиперково. Екипи на „Енерго-Про“ са на място и работят по отстраняване на авариите, причинени от проливните дъждове. На територията на областта няма значими поражения по инфраструктурата, въпреки че са били отчетени десетки счупени клони, които са били бързо отстранени.

Областният управител Драгомир Драганов и неговият заместник Георги Георгиев следят ситуацията в постоянен контакт с всички ангажирани институции. Водните басейни в региона са под непрекъснато наблюдение, но засега не съществува опасност от преливане.

По данни на Хидрометеорологичната станция, в района са паднали между 43 и 50 литра на квадратен метър. Очаква се метеорологичната обстановка да се стабилизира, като през следващите дни сутрин ще бъде сравнително хладно с минимални температури между 5 и 7 градуса, без опасност от слани.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    2
    Ъъъъ
    Нещо съм пропуснал. "Проливни дъждове" ??? Къде ??? Счупени клони имало? Ама от какво бре? То дори не беше ветровито, някакъв нормален полъх си имаше.
  • 13
    1
    Бах?!!!
    Че кое му беше проливното на този кротък, есенен дъждец?!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари