Израел: Разрушихме щаба на разузнаването на "Хизбула"

1
Израелски въздушен удар по стратегически обект в Бейрут
Израелски въздушен удар по стратегически обект в Бейрут

Над 100 ракети изстреляни от Ливан към Израел само за един ден

Израелските въоръжени сили (ЦАХАЛ) проведоха мащабна военна операция на територията на Ливан, в хода на която бе унищожен ключов обект на ливанската терористична организация "Хизбула". Според информация, предадена от израелски медии, бойните действия са се развили в столицата Бейрут.

Военновъздушните сили (ВВС) на Израел са извършили прецизен удар по сграда в ливанската столица, за която се твърди, че е била използвана като щаб на разузнавателната служба на "Хизбула". Операцията е била проведена след задълбочен анализ на оперативна информация, получена от израелските специални служби.

Свързаният с "Хизбула" информационен канал "Ал Маядин" потвърди атаката, но даде различна интерпретация на целта. Според техните твърдения, ударът е бил насочен срещу пресцентъра на организацията, а не срещу разузнавателен обект.

Тези събития се развиват на фона на ескалиращо напрежение в региона. Само в рамките на един ден, до 16:00 часа българско време в четвъртък, от територията на Ливан са били изстреляни над 100 ракети по израелска територия. Сред мишените на тези атаки е било и стратегическото пристанище Хайфа, разположено на брега на Средиземно море.

Ситуацията остава изключително напрегната, като и двете страни продължават да демонстрират готовност за военни действия. Международната общност следи развитието на събитията с нарастваща загриженост, призовавайки за деескалация и мирно разрешаване на конфликта.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама ескимоси се прибират вкъщи:
- Къде ни е иглуто?
- По дяволите, забравих ютията включена!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари