Изчистиха река Сена

0
Триатлонът ще се проведе днес
Триатлонът ще се проведе днес

Триатлонът ще се проведе днес

Проблеми с качеството на водата в река Сена доведоха до отлагане на мъжкия триатлон на Олимпийските игри в Париж. Състезанието, което трябваше да се проведе във вторник, бе отложено поради високи нива на замърсяване, установени след обилните валежи, които паднаха над френската столица в петък и събота. Тези метеорологични условия доведоха до повишаване на нивото на замърсяване в Сена, което направи водата опасна за плуване.

Организаторите на Олимпиадата обявиха, че тестовете, проведени в сряда, показват, че водата вече е безопасна за състезателите. Според новия график, женският триатлон ще стартира в 9:00 часа българско време, а мъжкият - в 11:45 часа.

Провеждането на триатлона в Сена беше планирано като едно от ключовите и символични събития на Олимпийските игри в Париж. За да подготвят реката за това важно спортно събитие, френските власти са инвестирали около 1 милиард евро в опити да изчистят водите на Сена.

Въпреки усилията, които бяха положени, за да се осигури безопасността на състезателите, природата се оказа неуправляема сила. Обилните валежи предизвикаха изтичания на замърсители във водата, което наложи отлагането на мъжкия триатлон.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Николай Стоименов
    Президентът и Министър председателя ще пият вода от Сена публично за да докажат че водата е чиста
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари