Избраха Андрей Ковачев за квестор на Европейския парламент

0
Евродепутат ще бъде единственият българин в ръководството на парламента за този мандат
Евродепутат ще бъде единственият българин в ръководството на парламента за този мандат Снимка: Андрей Ковачев / Facebook

Евродепутат ще бъде единственият българин в ръководството на парламента за този мандат

Българският евродепутат Андрей Ковачев (ЕНП/ГЕРБ) бе избран днес за един от петимата нови квестори на Европейския парламент.

Андрей Ковачев, член на Европейския парламент от групата на Европейската народна партия (ЕНП) и представител на партия ГЕРБ, постигна значителен успех, като бе избран за квестор на Европейския парламент (ЕП). Той ще бъде единственият българин в ръководството на парламента за този мандат. Изборът на Ковачев се състоя по време на първото гласуване, където той получи най-много гласове - 559 от 669 подадени и 641 действителни гласа, като необходимото мнозинство беше 321 гласа.

Значението на квесторите в Европейския парламент

Квесторите в Европейския парламент имат важна роля в управлението на институцията. Те се занимават с административни въпроси, които засягат пряко евродепутатите, и имат съвещателен глас в Бюрото на парламента. Бюрото на Европейския парламент, което включва председателя, 14 заместници на председателя и петима квестори, е отговорно за определянето на правилата за работа на парламента. Освен това, Бюрото изготвя предварителния проектобюджет на ЕП и взема решения по административни, кадрови и организационни въпроси.

Новоизбраните квестори

Освен Андрей Ковачев, за квестори на Европейския парламент бяха избрани още Марк Ангел (СиД, Люксембург), Мириам Лексман (ЕНП, Словакия), Фабиен Келер (“Обнови Европа”, Франция) и Косма Злотовски (ЕКР, Полша). Изборът на новите квестори се проведе на два етапа, като евродепутатите гласуваха два пъти за определянето им.

Роберта Мецола преизбрана за председател на ЕП

Вчера Европейският парламент преизбра Роберта Мецола за председател на институцията за следващите две и половина години. Освен избора на председател, евродепутатите определиха и нейните 14 заместници в две гласувания. Заместниците на председателя, заедно с квесторите и председателя, съставляват Бюрото на Европейския парламент, което играе ключова роля в управлението и функционирането на институцията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари