Избирателна апатия: Русенци не вярват на политиците

2
Ниска избирателна активност в Русе
Ниска избирателна активност в Русе

Ниска избирателна активност в Русе

В деня на изборите за 51-вото Народно събрание, община Русе отчита едва 10 процента избирателна активност до обед. Тенденцията следва ниското участие от предходните парламентарни избори, когато в област Русе активността е била под 29 процента, като от 199 хиляди регистрирани избиратели само 57 хиляди са упражнили правото си на глас, предаде Русе Медиа.

Мнения на гражданите

Пламен Минчев споделя своите наблюдения за промяната в поведението на политиците: "Хора, които ги познавам, преди да влязат в политиката, бяха съвсем нормални хора. Влязат ли в тая политика, не знам какво се случва с тях, с начин на мислене, променя се коренно, чуваемост никаква, едни голи обещания и след това, когато станат политици вече, нищо не се случва. Просто къса се връзката и това, което се обещава, изобщо не се изпълнява."

Васил Цанков, на почти 80 години, изразява недоволство от размера на пенсиите: "Обещават, докато ги изберат, а после нищо. Пенсиите нали ще ги вдигат, ама вдигнаха там 10 процента, 8 процента. Аз съм на близо 80 години, вземам 496 лева, какво да правя с тях. Седя тук по пейките, зимата ще умра."

Гражданска позиция

Въпреки колебанието, някои граждани възприемат гласуването като граждански дълг. Денчо Денчев споделя: "Не съм решил, но предполагам, че ще гласувам. Задължение е, нали всеки чака за по-доброто."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    5
    до 2
    още една кофти новина за теб и компания Окончателно от Тбилиси: Управляващите от "Грузинска мечта" получават 53,92% от гласовете
  • 5
    4
    Запознат бесарабски гей
    Връщане на вярата на хората в политиката задължително минава през изкореняване на гнусната ДеБил-ПеПерастка измет и на всякакви подобни укропитешки смрадливи и продажни подлоги!
  • 3
    3
    хи, хи,
    Значи тва евроатлантиците пак си намерихте оправдание що не ви обичат хората!😁😁😁
  • -1
    2
    Запознат
    Връщане вярата в политиката, задължително минава през изкореняване на всякакви форми на русофилия!
  • 3
    1
    Мнение.нс гражданин
    Вярно казва Пламен Минчев,лошото е че някой преди да влязат в политиката бяха май или като сбъркани,с сега хептен имат вид на невменяеми.Времена.а.а.. Трябва да им раздаваме усмирителни ризи.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Тате, тате, какво е ГМО?
- Мм, как да ти го обясня... МЕЧО ПЛЪХ, примерно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари