Иван Иванов: Притеснителна е информацията, че наличните средства за магистралата Велико Търново – Русе не са достатъчни

5
Русенският депутат зададе въпрос на регионалния министър по време на парламентарния контрол
Русенският депутат зададе въпрос на регионалния министър по време на парламентарния контрол Снимка: Facebook

Русенският депутат зададе въпрос на регионалния министър по време на парламентарния контрол

"На какъв етап е изграждането на автомагистралата между Велико Търново и Русе? Осигурени са нужните средства за 2024 г., но изпълняват ли се реално строително-монтажни работи там, защото преди 3 седмици посетих обекта и видях само струпване на една техника, която обаче не работи.“ Този въпрос зададе заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Иван Иванов на служебния министър на регионалното развитие и благоустройство Виолета Коритарова по време на парламентарния контрол.

Той подчерта сериозната нужда, която има Северна България от проект, с оглед липсата на свързаност с другите региони на страната, лошото състояние на пътната мрежа и достъпа до големите областни центрове.

Имам спомени, че Вашият предшественик в редовния кабинет ни уверяваше доста бодряшки, че всичко върви по план и всичко е осигурено. Притеснителни са данните, които изнесохте, че наличните средства не са достатъчни за финансирането на тази магистрала, което повдига сериозно въпроса каква ще е нейната съдба“, реагира на отговора на министъра Иван Иванов.

И добави: „Не отговорихте и какви дейности се очаква да бъдат свършени до края на настоящата 2024 г. и дали поне обходният път на Бяла ще бъде финализиран.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    18
    До гербавите
    Бойчето имаше шанс да ви врътне една магистралка за 13 г , ама сега ПП/ДБ са ви крини да 3 г и то съвместно управлетие. Ей, мушмороци, я по- сериозно!
  • 3
    17
    Не се притеснянай, бе!
    Русенци са толкова лъгани от времето на Митхад паша насам, че хич да не ти пука! Добре, че по време на турското робство тук е построена ЖП линията Русе-Варна, че ако зависеше от комунисти и последващи управления, и това няваше да го има...
  • 10
    16
    мамун
    Кирил Петков и Асан Василев-на следващите избори ще управляват с 6.5 процента. Квичат на умряло, като за последно. Не магистрала-кенеф не са построили, а за Русе-среден пръст!
  • 5
    15
    Гиргин Малинов
    Където мине опустошителния ураган ГЕРБ начело с изрода Борисов става лошо. Набутайте тая свинска ГЕРБерска сган в затвора и нещата ще си дойдат на място и пари ще има за всичко!
  • 3
    14
    До 13:
    Не, но крадоха и се изсраха като за 20 години!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари