Иван Ченчев: Има заплашвани членове на ЦИК

0
Подаден е сигнал, който не е анонимен, заяви депутатът от БСП
Подаден е сигнал, който не е анонимен, заяви депутатът от БСП Видео: NOVA

Подаден е сигнал, който не е анонимен, заяви депутатът от БСП

Депутатът от Българската социалистическа партия (БСП) Иван Ченчев направи сериозни разкрития в ефира на предаването „Здравей, България” по Нова телевизия. Той заяви, че членове на Централната избирателна комисия (ЦИК) са били подложени на натиск и заплахи във връзка с предстоящите парламентарни избори. Според Ченчев, натискът е бил с цел да се повлияе на конкретно гласуване в Комисията, което доведе до заличаването на Корнелия Нинова като представител на коалицията.

Имаме данни за оказан натиск върху тях. Сигналът не е анонимен. Целта е била да направят определено гласуване, тъй като вчера стана ясно, че Комисията е заличила Корнелия Нинова като представител на коалицията,” коментира Иван Ченчев. Той допълни, че внасянето на представляващ коалицията е свързано с предишната регистрация на старата коалиция, при която е подаден документ с невярно съдържание от страна на г-н Зафиров. „Обмисляме да подадем сигнал до прокуратурата,” поясни Ченчев.

Вътрешнопартийни конфликти и обвинения

Разкритията на Иван Ченчев не спряха до тук. Той обърна внимание на обвиненията, отправени от Изпълнителното бюро на партията, които заявиха, че БСП не е бащиния, за да бъде прехвърляна през пълномощно.Депутатът отговори остро на тези обвинения, като подчерта, че те идват от хора, които са започнали да управляват партията по мутренски начин.

Обвинението към нас от кого? От тези, които се събраха и започнаха да управляват партията мутренски. Вчера заключиха деловодството. Аз и Георги Свиленски първоначално не можахме да внесем пълномощното, с което разполагаме и е нотариално заверено. След това заплашваха служителите в деловодството,” каза Ченчев.

БСП на изборите – коалиция, но без две листи

В хода на своето изказване Иван Ченчев коментира и участието на БСП в предстоящите парламентарни избори. Той увери, че партията ще се яви в коалиция, но няма да бъде с две листи. Той подчерта, че всички действия, които се предприемат, са в интерес на партията, а не срещу нея.

Всичко което се прави, се прави заради БСП, а не срещу нея,” заключи депутатът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари