Ивайло Мирчев: Президентът да каже защо Пеевски отдавна има охрана от НСО

1
Депутатът на ДБ коментира възможността за политически манипулации при изборите
Депутатът на ДБ коментира възможността за политически манипулации при изборите Снимка: Facebook

Депутатът на ДБ коментира възможността за политически манипулации при изборите

Членът на ръководството на "Да, България" Ивайло Мирчев постави въпроса защо Делян Пеевски е под охрана от Националната служба за охрана (НСО), която е на подчинение на президента. Мирчев подчерта, че охраната е била отнета малко след акцията в Росенец преди четири години, но се е върнала около година преди конфликта с Ахмед Доган. "Въпросът е какво е влиянието на Пеевски върху НСО и върху ДАНС, и дали има сигнали, които да са довели до това решение", заяви Мирчев в интервю за "Денят с Веселин Дремджиев".

Според Мирчев, Пеевски настоява за бързи избори, като Христо Иванов е предупредил за възможни манипулации. "С този вътрешен министър, който Пеевски защитава, се целят максимално бързи избори", каза политикът. Той подчерта, че постигнатите резултати на ДПС са благодарение на купен и контролиран вот.

Отговор на обвиненията от "Възраждане"

Мирчев отхвърли твърденията на "Възраждане", че дарените на Украйна БТР-и биха могли да се използват за гасене на пожари. "Не е сериозно да се предполага, че БТР-и могат да гасят пожари в планината. Кабинетът "Денков" отдели 170 милиона лева за противопожарна техника, но досега нищо не е направено", посочи той. Мирчев допълни, че тези бронирани машини не са били използвани за никакви цели, а някои са били разпродавани на ниски цени.

Политическа игра с военни внушения

Мирчев коментира и изказването на президента Радев от Англия за възможността за изпращане на български войници в Украйна. "Радев и "Възраждане" използват внушения за български войници в Украйна, такива разговори никога не са водени. Това е много ниско ниво в политиката", заяви Мирчев и добави, че Радев е единственият европейски президент, който още не е посетил Киев, което е показателно за неговия мироглед и политика.

Политически перспективи

Мирчев допуска, че Радев ще изчака още няколко избори, преди да се включи активно в политическата надпревара, за да могат всички партии да бъдат отслабени. Според него това би могло да доведе до президентска република с повече влияние на "Възраждане" и "Величие". "Трябва да се гласува, защото това, което ще дойде после, няма да се хареса на никого", предупреди той.

Вътрешни отношения в ПП-ДБ

Ивайло Мирчев категорично заяви, че въпреки различните мнения в ПП - ДБ, няма напрежение, тъй като всички партии в коалицията имат обща кауза. "Ние не обяснихме добре защо разговаряме с ДПС за промените в конституцията. Има много неща, които трябва да променим и се надяваме да успеем да го направим в рамките на предизборната кампания", сподели той. Мирчев добави, че загубата на избиратели е предупреждение, но не и окончателна загуба на подкрепа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    5
    Спонсор
    Киро убиеца трябва да е при бай Ставри, но не е!? А него що го охраняват? Много са плашите дълбоките ве!
  • 1
    4
    ибайло, ибайло,
    Баф та в дупетата дето и законите не познава! Началникът на НСО, заедно с председателя на ДАНС и главния секретар на МВР са хората, които определят лицата подлежащи на охрана от НСО, президента не се занимава с подобни неща!
  • 2
    3
    Пепи
    А защо не попитате и вътрешния министър защо и хора от СОБТ го охраняват.Даже има и официално разписана заповед от него
  • 3
    2
    Деян
    Подари ли сме 100 БТР -а,а имаме още 2000 в България ,Ако те бяха на терен и не достигаха тогава да ревем за 100 те дадени на Украина
  • 3
    1
    БТР те са за просеки
    и за помощ на населението при труден терен.Зиме и лете Не ги подценявай.Трябва да си малоумен да мислиш, че гасят пожари . Нужни са, стари, но сигурни.Нямахте право да ги подарявате .Всички носите вина за тях.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари