Румен Радев: НСО се утвърди като елемент на българската държавност

0

Държавният глава участва в отбелязването на 145 години от създаването на Националната служба за охрана

Националната служба за охрана (НСО) отбеляза своята 145-годишнина с тържествена церемония в Националния исторически музей в столицата София. Президентът Румен Радев уважи събитието с присъствието си и отправи важно послание към служителите и ръководството на институцията.

В своето обръщение държавният глава подчерта значимостта на НСО като ключов елемент от системата за национална сигурност. Той отбеляза, че въпреки многобройните предизвикателства и промени, през които е преминала, Службата е доказала своята устойчивост и се е утвърдила като неделима част от държавността на България.

Президентът Радев акцентира върху нарастващата роля на НСО в контекста на усложняващата се среда на сигурност. "В трудни моменти на опити за дискредитиране, тотално неразбиране що е то държавност и посегателство върху целостта на службата и дори върху нейното съществуване, вие застанахте със своите имена в нейна защита", заяви той, обръщайки се към ветераните и предишните ръководства на Службата.

Държавният глава изрази благодарност към всички служители на НСО за тяхната всеотдайност и професионализъм при изпълнение на техните задължения, особено в условия на ограничени ресурси и повишен риск.

От своя страна, началникът на НСО генерал-майор Емил Тонев потвърди ангажимента на Службата да продължи да изпълнява своята мисия с непоколебимост и решителност, гарантирайки националната сигурност и повишавайки авторитета на институцията.

Президентът Радев подчерта необходимостта от технологично обновяване на НСО, за да може тя да отговори адекватно на съвременните предизвикателства. Той припомни историческите корени на Службата, датиращи от времето на княз Александър Батенберг, когато е създадено специализирано подразделение за охрана на държавния глава.

Церемонията по случай 145-годишнината от създаването на НСО се превърна в повод за равносметка на постиженията на институцията и за очертаване на бъдещите ѝ предизвикателства в динамично променящата се среда на сигурност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари