ИТН ще предложи Велислава Петрова за български еврокомисар

0
Кандидатурата на Петрова е подкрепена от нейния опит в ООН и Световната банка
Кандидатурата на Петрова е подкрепена от нейния опит в ООН и Световната банка Снимка: БТА

Кандидатурата на Петрова е подкрепена от нейния опит в ООН и Световната банка

Политическа партия „Има такъв народ” (ИТН) обяви, че ще предложи д-р Велислава Петрова за български еврокомисар. Това стана ясно по време на брифинг, организиран от партията в Народното събрание.

Според официалното изявление на ИТН, д-р Петрова е експерт със значителен международен опит, натрупан в ключови организации като ООН и Световната банка. Тя е бивш заместник-министър на външните работи и е водила редица важни преговори от името на България, свързани с Шенген, Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) и разширяването на Европейския съюз.

Профилът на Велислава Петрова

Д-р Петрова притежава широко познание в европейското законодателство и е активна в областите на здравеопазването, образованието, технологиите и иновациите. Тя е международно признат учен с опит не само в Европа, но и в страните от глобалния юг. Това разнообразие в професионалния ѝ път подчертава способността ѝ да работи в глобална среда и да представлява страната на високо международно ниво.

Станислав Балабанов, представител на ИТН, изрази увереност в кандидатурата на Петрова, като изтъкна нейния опит и знания. „Д-р Велислава Петрова е експерт със широк международен опит в ООН, Световната банка и други международни организации. Бивш заместник-министър на външните работи, водил ключови за България преговори за Шенген, ОИСР и разширяване на Европейския съюз. Има широко познание на европейското законодателство в сферите на здравеопазване, образование, технологии и иновации. Международно признат учен с опит в Европа и страните от глобалния юг”, каза той по време на брифинга.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари