ИТН: Мицкоски, докато продължаваш да говориш за български диктат, РСМ никога няма да влезе в ЕС

0
Партията излезе с официална позиция по повод изказванията на новия премиер на Северна Македония
Партията излезе с официална позиция по повод изказванията на новия премиер на Северна Македония Снимка: Народно събрание / Архив

Партията излезе с официална позиция по повод изказванията на новия премиер на Северна Македония

„Има такъв народ“ излезе с декларация от парламентарната трибуна във връзка с изявление на премиера на Република Северна Македония Християн Мицкоски.

Вчера за пореден път новоизбраният премиер на Република Северна Македония (РСМ) - Християн Мицкоски, нападна публично, в международна среда, България, заговаряйки за промяна на преговорната рамка за европейската интеграция на РСМ и прилежащото условие за признаване на българите за държавотворен народ в Конституцията на страната. Подобна реторика отново покачва градуса на напрежението в дипломатическите отношения между двете страни, откакто България даде доста необмислено зелена светлина за европейската интеграция на западната ни съседка“, заяви председателят на парламентарната група на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов от трибуната на Народното събрание, предаде БТА.

Това е поредното доказателство, че многобройните отстъпки на дипломатическата сцена не довеждат до постигане на желаните резултати, коментира той. По думите на Йорданов, премиерът на РСМ си позволява дори да притиска български европейски депутати да подкрепят каузата му за тъй нареченото предоговаряне посредством членството им в общи европейски семейства.

Председателят на ПГ на ИТН коментира, че погазването на човешките права, унижаването на български граждани, нападенията над тях и техни сдружения, и все по-неприкриваният език на омразата ясно показват, че политическата класа в Република Северна Македония няма никакво намерение да се придържа към договореностите между двете страни и да спази своите ангажименти за защита на общоевропейските ценности. „Но за да бъдем болезнено честни, трябва да си признаем, че вина за това поведение носи и българският парламент. Защото ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС вдигнаха ветото пред Северна Македония и отприщиха антибългарска пропаганда, насилие над сънародниците ни и откровена политическа наглост“, заяви Тошко Йорданов.

Това предателство никога няма да го забравим - нито ние от „Има такъв народ“, нито българските граждани, отбеляза той.

Йорданов посочи, че Мицковски е обявил, че българският диктат няма да мине, докато той е премиер и перифразира неговите думи: „Мицкоски, докато продължаваш да говориш за български диктат и да не спазваш договорите, така наречената държава Северна Македония никога няма да влезе в Европейския съюз“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    ха ха ха
    Абе Тоше щ'о се излагаш ? С новия законопроект в ЕП ще прескачат ветото на всяка държава. Ще им затрябва македония и ще я колонизират без изобщо да ни попитат или съобразават с някакви наши изисквания.
  • 6
    2
    що ли не съм забравил
    че авиолинията я направи кики март 22-ра година и пак той я закри юни 22-ра! Това като онова, че герб са свалили денков, пък той се самосвали, подавайки оставка!
  • 9
    1
    Авиатор космонавт
    Аз летят в космоса със Слави и Тошко,често пътувах по авиолинии Скопие София Скопие,голяма навалица беше-едвам си намирах място...ама що я закриха???
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какво правите с ракията, която остава?
- Не разбирам въпроса!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари