Йордан Арабаджиев: Сутринта на Дунав мост имаше около 400 ТИР-а

9
Явно намесата на премиера и на министрите доведе до леко облекчаване на ситуацията, заяви превозвачът
Явно намесата на премиера и на министрите доведе до леко облекчаване на ситуацията, заяви превозвачът Видео: NOVA

Явно намесата на премиера и на министрите доведе до леко облекчаване на ситуацията, заяви превозвачът

Министерството на транспорта провежда преговори със собственика на буферния паркинг край Видин, за който има твърдения, че шофьорите на тежкотоварни автомобили са принуждавани да го използват, за да преминат през „Дунав мост-2”. Заместник-министър Димитър Недялков наскоро обясни, че се обсъжда включването и на останалите шест паркинга в системата на виртуалната опашка за моста. Тази информация бе споделена в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

Изпълнителният директор на Съюза на международните превозвачи, Йордан Арабаджиев, отбеляза, че ситуацията през последните две седмици е значително по-спокойна. По думите му: „В момента на Видин чакат около 300 тира, а на Русе около 400. Очевидно намесата на премиера и министрите е довела до известно облекчаване на ситуацията днес. Що се отнася до паркингите, темата се отклони от основния фокус. Ние, като превозвачи, винаги сме настоявали за наличието на паркинги, където нашите шофьори могат да чакат при добри условия и да платят таксите си. Това е необходимо в много случаи."

Арабаджиев уточни, че към момента само един паркинг е част от системата на виртуалната опашка. Това означава, че ако шофьор пристигне 24-ти на „Дунав мост-2”, ще премине като 24-ти по ред.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    15
    Данчо земеделец
    Нищо не значи Арабаджиев живее е на друга планета , виртуална опашка е като виртуален секс,сега ще крадат всички нищо друго
  • 4
    14
    Българин
    Може да себчака по-малко, ако румънците работят и не забавят и увеличават трафика изкуствено. Защо ли? Просто е. Политиката им е насочена, към пристанищата Констанца и Мангалия и заобикаляне на нашата страна. Вече имат почти готова магистрала до Унгария . Политиците ни са слепи и не виждат или се правят на такива.Държавата, защо не построи паркингите ?
  • 7
    13
    Mstr.max
    Проблема е в малкото гишета,малкото кантари и в турските камиони.И в шибаните ни нещастници в парламента,на които не им пука нито за нас,нито за пътищата нито за нищо .Целта им е единствена-да крадат колкото могатS
  • 1
    12
    Иво
    Трябва да се накарат румънските цигани да спрат да се ебават с бг шофьорите и да работят по бързо без да ни ровят под кревата и по сандъците! Ако не трябва да им се затворят границите и да умират от глад!
  • 6
    11
    Грую
    Не е държава тази, в която милиционерът взима по-голяма заплата от учителя. Това е мутро-милиционерско мафиотска територия, Това е разпад.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари