Интензивен трафик по границата с Румъния

0
Граничните власти препоръчват използване на алтернативни пунктове за по-бързо преминаване
Граничните власти препоръчват използване на алтернативни пунктове за по-бързо преминаване Снимка: БТА

Граничните власти препоръчват използване на алтернативни пунктове за по-бързо преминаване

Главна дирекция "Гранична полиция" на Министерството на вътрешните работи (МВР) съобщава за интензивен трафик на няколко гранични контролно-пропускателни пункта (ГКПП) по българо-румънската граница. Информацията, актуална към 06:00 часа тази сутрин, показва повишена натовареност за товарни превозни средства на изход от страната.

Натоварени ГКПП

Според данните на граничните власти, следните пунктове отчитат засилено движение за товарни автомобили на изход:

  • ГКПП "Видин"
  • ГКПП "Кардам"
  • ГКПП "Дуранкулак"
  • ГКПП "Оряхово"

Специален режим на Дунав мост при Русе

Поради мащабни ремонтни дейности в българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движението. Трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим, регулиран от светофарна уредба. Това неминуемо води до забавяния и образуване на опашки.

За улеснение на пътуващите, от Гранична полиция препоръчват използването на алтернативни гранични пунктове в региона:

  • ГКПП "Силистра"
  • ГКПП "Кардам"
  • ГКПП "Дуранкулак"
  • ГКПП "Кайнарджа"
  • ГКПП "Крушари"

Ситуацията по южните граници

Трафикът по българо-гръцката граница се отчита като нормален на всички пунктове. Въпреки това, поради значително увеличения брой румънски туристи, пътуващи към и от Гърция, се наблюдава повишена натовареност на ГКПП "Кулата" и ГКПП "Маказа".

За по-бързо преминаване, граничните власти съветват пътниците да обмислят използването на алтернативни пунктове с по-ниска натовареност.

Западни граници

Движението по граничните пунктове със Сърбия и Република Северна Македония се характеризира като нормално, без съобщения за значителни забавяния или опашки.

Пътуващите се призовават да следят актуалната информация за състоянието на граничните пунктове и да планират своите пътувания съобразно текущата ситуация, за да избегнат възможни неудобства и дълги чакания.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари