Интензивен трафик на границите с Румъния и Гърция

0
Ремонти и ограничения затрудняват преминаването на товарни автомобили през границите
Ремонти и ограничения затрудняват преминаването на товарни автомобили през границите

Ремонти и ограничения затрудняват преминаването на товарни автомобили през границите

Интензивен трафик се наблюдава на гранично контролно-пропускателен пункт "Кардам" на изхода за товарни автомобили. Причината за това е основният ремонт, който се извършва на българския участък на Дунав мост при Русе. Въведена е временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП „Русе“, шофьорите в региона могат да се насочат и към ГКПП „Силистра“, ГКПП „Кардам“, ГКПП „Дуранкулак“, ГКПП „Кайнарджа“ и ГКПП „Крушари“. Последните два пункта работят от 8:00 до 20:00 часа всеки ден, но през тях не се пропускат товарни автомобили.

В допълнение, румънските власти не пропускат товарни автомобили през ГКПП „Дуранкулак“ всеки петък от 16:00 до 22:00 часа, както и в събота, неделя, предпразнични и празнични дни от 6:00 до 22:00 часа.

На границата с Гърция трафикът също е интензивен, особено на ГКПП "Кулата" на изхода за товарни автомобили. Поради значително увеличения брой преминавания през ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Маказа“, както и големия брой румънски туристи, пътуващи към и от Гърция, Главна дирекция "Гранична полиция" препоръчва използването на алтернативни пунктове на българо-гръцката граница. Това ще позволи по-бързо преминаване.

Туристите, пътуващи към курорти в района на Солун, Кавала и Халкидическия полуостров, могат да използват ГКПП „Илинден“ като алтернатива на ГКПП „Кулата“. Тези, които пътуват към курорти в района на Ксанти, Комотини и остров Тасос, могат да изберат ГКПП „Златоград“ вместо ГКПП „Маказа“. За курорти в района на град Александруполис се препоръчва преминаването през ГКПП „Капитан Петко войвода“.

През граничните пунктове „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ е разрешено преминаването само на леки коли и микробуси.

На границите с Република Сърбия и Република Северна Македония трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари