Интензивен трафик на границата с Гърция и Румъния

0
Пътуващите се съветват да използват алтернативни гранични пунктове
Пътуващите се съветват да използват алтернативни гранични пунктове Снимка: Dunavmost / Архив

Пътуващите се съветват да използват алтернативни гранични пунктове

И тази сутрин, интензивен трафик се наблюдава на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) „Маказа“ и „Кулата“ на границата с Гърция, показват данните на Главната дирекция „Гранична полиция“ към 6:00 часа днес. За пореден ден движението през тези ключови пунктове остава натоварено, като множество туристи и пътуващи се сблъскват със забавяния на вход и изход.

Според „Гранична полиция“, увеличението на трафика е резултат от значителния брой румънски туристи, които пътуват към и от Гърция. Същевременно, голям брой български и други чуждестранни граждани също се насочват към популярни курорти в северната част на Гърция.

Препоръки за избягване на натоварени пунктове

С оглед на нарастващия трафик, „Гранична полиция“ съветва пътуващите да използват алтернативни гранични пунктове, за да избегнат продължителни чакания. За туристи, пътуващи към Солун, Кавала и Халкидическия полуостров, се препоръчва използването на ГКПП „Илинден“ като алтернатива на натоварения „Кулата“. За тези, които пътуват към курорти в района на Ксанти, Комотини и остров Тасос, по-добрият избор би бил ГКПП „Златоград“, вместо „Маказа“. За туристи, насочили се към Александруполис, се препоръчва преминаване през ГКПП „Капитан Петко войвода“.

Важно е да се отбележи, че през граничните пунктове „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ е разрешено преминаването само на леки коли и микробуси, което също оказва влияние върху натовареността на тези пунктове.

Промени в работното време на ГКПП „Никопол - ферибот“

На границата с Румъния, интензивен трафик се отчита на ГКПП „Кардам“ и ГКПП „Никопол“ за товарни автомобили. Освен това, на 12 и 13 август 2024 година, работното време на ГКПП „Никопол-ферибот“ ще бъде ограничено в определени интервали – от 06:00 до 09:00 часа и от 17:00 до 21:00 часа, поради преустановяване на електрозахранването на ГКПП „Турну Мъгуреле“ на румънска територия.

Трафикът на Дунав мост при Русе

На граничния пункт при Дунав мост в Русе, ремонтни дейности продължават да създават допълнителни затруднения. Трафикът се осъществява в една лента, което налага прилагането на пропускателен режим, регулиран със светофарна уредба. Пътуващите могат да обмислят преминаване през алтернативни пунктове като ГКПП „Силистра“, ГКПП „Кардам“, ГКПП „Дуранкулак“, ГКПП „Кайнарджа“ и ГКПП „Крушари“, които също са налични, макар и с определени ограничения за товарни автомобили.

Интензивен трафик и на други граници

Трафикът остава натоварен и на други ключови гранични пунктове. На границата с Турция, ГКПП „Капитан Андреево“ отчита интензивен трафик на вход за леки автомобили, докато на границата със Сърбия, ГКПП „Калотина“ също е с увеличено движение на вход за леки автомобили.

За момента трафикът на границата с Република Северна Македония остава нормален, като всички гранични пунктове работят без значителни забавяния.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари