Интензивен трафик на ГКПП "Кардам" и ГКПП "Русе"

0
Ограничения за товарни автомобили над 7,5 тона на ГКПП "Дуранкулак" поради румънски мерки
Ограничения за товарни автомобили над 7,5 тона на ГКПП "Дуранкулак" поради румънски мерки Снимка: БГНЕС / Архив

Ограничения за товарни автомобили над 7,5 тона на ГКПП "Дуранкулак" поради румънски мерки

Трафикът на граничните контролно-пропускателни пунктове в България продължава да бъде предизвикателство за шофьорите на товарни и леки автомобили. Днес ГКПП "Кардам" е с интензивен трафик на изход за товарни автомобили, а на ГКПП "Русе" се наблюдава засилен трафик на изход за леки автомобили.

РД „Гранична полиция“ - Русе информира, че румънските гранични власти налагат ограничения за преминаване на товарни моторни превозни средства (МПС) над 7,5 тона през съвместния българо-румънски граничен пункт ГКПП „Дуранкулак“ / ГКПП „Вама Веке“. Ограниченията ще бъдат в сила на 22 юни 2024 година (събота) от 16:00 до 20:00 часа, както и на 23 и 24 юни 2024 година (неделя и понеделник) от 6:00 до 22:00 часа.

Ситуацията на границата с Гърция

Трафикът на всички гранични контролно-пропускателни пунктове с Гърция е нормален. През граничните пунктове "Маказа", „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси. За шофьорите на тежкотоварни автомобили е важно да се информират предварително за маршрутите, тъй като тези пунктове не са подходящи за товарни превозни средства.

Трафикът на границата със Сърбия

На граничните контролно-пропускателни пунктове със Сърбия трафикът е нормален, с изключение на ГКПП "Калотина", където се извършват строително-монтажни дейности. Те са свързани с договор за реконструкция и модернизация, което налага временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението. Пътуващите с леки автомобили трябва да имат предвид, че тези дейности могат да удължат времето за преминаване през пункта, особено през празничните дни.

На 19 юни 2024 година на ГКПП "Калотина" временно е преустановено преминаването на вход на леки автомобили поради извършване на строително-монтажни дейности.

Границите с Република Северна Македония и Република Турция

Трафикът на всички гранични контролно-пропускателни пунктове с Република Северна Македония и Република Турция е нормален. Няма съобщения за значителни задръствания или други проблеми, които да възпрепятстват преминаването на превозни средства.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари