Интензивен трафик на Дунав мост

1
Трафикът на ГКПП "Русе" е интензивен за товарни автомобили на изход
Трафикът на ГКПП "Русе" е интензивен за товарни автомобили на изход Снимка: Facebook

Трафикът на ГКПП "Русе" е интензивен за товарни автомобили на изход

На някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) с Румъния, Гърция и Сърбия тази сутрин се наблюдава интензивен трафик, съобщиха от Главната дирекция „Гранична полиция“. Данните са актуални към 6:00 часа.

Интензивно движение на границата с Румъния

На границата с Румъния интензивно е движението на изход за товарни автомобили през ГКПП "Видин", ГКПП "Кардам", ГКПП ''Дуранкулак'', ГКПП ''Оряхово'', ГКПП ''Никопол'' и ГКПП "Русе". Важно е да се отбележи, че на Дунав мост при Русе се извършва основен ремонт на българския участък, което води до временна организация на движението. Трафикът там се осъществява в една лента и е регулиран със светофарна уредба.

От „Гранична полиция“ съветват шофьорите, които преминават през региона, да обмислят алтернативни маршрути като ГКПП „Силистра“, ГКПП „Кардам“, ГКПП „Дуранкулак“, ГКПП „Кайнарджа“ и ГКПП „Крушари“. Последните два пункта са с работно време от 8:00 до 20:00 часа и през тях не се пропускат товарни автомобили.

Натоварване и на границата с Гърция

На границата с Гърция интензивен трафик се отчита на ГКПП „Кулата“ както за леки, така и за товарни автомобили. Причина за увеличеното натоварване са многобройните румънски туристи, които пътуват към и от Гърция. В тази връзка от „Гранична полиция“ препоръчват на пътуващите да използват алтернативни гранични пунктове, които са с по-ниска натовареност и позволяват по-бързо преминаване.

За туристите, насочващи се към курорти в района на Солун, Кавала и Халкидическия полуостров, се препоръчва преминаване през ГКПП „Илинден“ вместо ГКПП „Кулата“. Туристите, пътуващи към курорти в района на Ксанти, Комотини и остров Тасос, могат да използват ГКПП „Златоград“ като алтернатива на ГКПП „Маказа“. За тези, насочващи се към района на град Александруполис, е препоръчително да преминават през ГКПП „Капитан Петко войвода“. През пунктовете „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ е разрешено преминаването само на леки коли и микробуси.

Интензивен трафик и на границата със Сърбия

Според данните на „Гранична полиция“ на ГКПП „Калотина“ на границата със Сърбия трафикът е интензивен на изход за леки автомобили. Възможно е забавяне на преминаването, особено в пиковите часове.

Нормално движение на други граници

На границата с Република Северна Македония и Турция трафикът е нормален. Въпреки това, на ГКПП „Гюешево“ на границата със Северна Македония, започна изпълнението на дейности по изграждането на Системата вход/изход на Европейския съюз. Работата включва демонтиране на старите кабини за гранични проверки на товарни автомобили и заменянето им с нови. Временно движението на товарните автомобили ще бъде пренасочено през трасетата за преминаване на леки автомобили, което може да предизвика известни затруднения при преминаването през пункта.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари