Интензивен трафик на Дунав мост

1
Информацията е към 6:00 днес
Информацията е към 6:00 днес

Информацията е към 6:00 днес

Според последната информация от Главна дирекция „Гранична полиция“ на Министерството на вътрешните работи (МВР), трафикът на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) с Румъния и Сърбия е изключително натоварен. Данните, публикувани на интернет страницата на дирекцията, са актуални към 06:00 часа днес.

Границата с Румъния

На границата с Румъния, интензивен трафик е отчетен на няколко ключови гранични пункта. На ГКПП "Русе", ГКПП "Дуранкулак" и ГКПП "Видин" трафикът е натоварен както на вход, така и на изход за леки автомобили. Това показва засилено движение и в двете посоки, вероятно поради летните отпуски и увеличения поток от туристи и местни жители, пътуващи между двете държави.

Особено натоварен е ГКПП "Кардам", където трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили. Този факт подчертава важността на този пункт за търговията между България и Румъния, като вероятно много от товарните превози използват този маршрут за бърз и ефективен транспорт на стоки.

Границата със Сърбия

На границата със Сърбия, ГКПП "Калотина" е с интензивен трафик на вход за леки автомобили. Това се дължи не само на засиления поток от пътуващи, но и на текущите строително-монтажни дейности, които се извършват на този пункт. Според информацията от МВР, тези дейности са част от договор за реконструкция и модернизация на граничния пункт.

Временната организация на движението, наложена от строителните работи, води до стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на превозните средства. Пътуващите с леки автомобили трябва да имат предвид, че временната организация може да удължи времето за преминаване, особено през празничните дни.

Други гранични пунктове

На границата с Гърция, движението е нормално на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. Важно е да се отбележи, че през граничните пунктове "Маказа", „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси, което допълнително улеснява контрола и управлението на трафика.

На границата с Република Северна Македония и Турция, движението също се осъществява нормално на всички гранични пунктове. Това означава, че няма съществени забавяния или проблеми, свързани с преминаването на тези граници към момента.

Препоръки за пътуващите

Главна дирекция „Гранична полиция“ на МВР препоръчва на всички пътуващи да се информират предварително за текущата обстановка на граничните пунктове и да планират своето пътуване съобразно с възможните забавяния. Особено внимание трябва да се обърне на временната организация на движението на ГКПП "Калотина" и на натоварените пунктове с Румъния.

Актуална информация за трафика на граничните пунктове може да бъде намерена на интернет страницата на Главна дирекция „Гранична полиция“, която редовно се обновява с последни данни за състоянието на трафика.

За повече информация посетете интернет страницата на Главна дирекция „Гранична полиция“ на МВР.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари