Интензивен трафик на Дунав мост

1
Трафикът на ГКПП "Русе" е интензивен на изход както за леки, така и за товарни автомобили
Трафикът на ГКПП "Русе" е интензивен на изход както за леки, така и за товарни автомобили Снимка: Facebook

Трафикът на ГКПП "Русе" е интензивен на изход както за леки, така и за товарни автомобили

От Главна дирекция "Гранична полиция" - МВР съобщиха за интензивен трафик на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) с Румъния, Сърбия и Турция. Информацията е актуална към 6:00 часа сутринта и отразява натоварването на пунктовете в тези направления.

Границата с Румъния: Натоварен трафик и временна организация при Дунав мост

На границата с Румъния трафикът е особено интензивен на ГКПП "Видин", "Русе", "Дуранкулак" и "Кардам", където се наблюдава значително натоварване както за леки, така и за товарни автомобили.

Специално внимание беше обърнато на пункта при Русе, където поради основен ремонт на българския участък на Дунав мост е въведена временна организация на движението. Трафикът се осъществява само в една лента, като пропускателният режим се регулира чрез светофарна уредба. За избягване на натоварването, шофьорите могат да използват алтернативни гранични пунктове в региона, като "Силистра", "Кардам", "Дуранкулак", "Кайнарджа" и "Крушари". Важно е да се отбележи, че пунктовете "Кайнарджа" и "Крушари" работят от 8:00 до 20:00 часа и не пропускат товарни автомобили.

Границата със Сърбия: Калотина остава натоварена

На границата със Сърбия трафикът също е засилен, особено на ГКПП "Калотина". Там натоварването е концентрирано главно на изхода за леки автомобили. Шофьорите следва да бъдат подготвени за забавяния и да планират своето пътуване с оглед на по-дълги времена на чакане.

Трафик на границата с Турция: Засилено движение при "Капитан Андреево" и "Лесово"

На границата с Турция се наблюдава засилено движение на входовете за леки автомобили на пунктовете "Капитан Андреево" и "Лесово". Очаква се трафикът да продължи да бъде интензивен, което може да доведе до забавяния на преминаването.

Границата с Гърция: Алтернативни маршрути за избягване на задръствания

Трафикът на всички гранични контролно-пропускателни пунктове на границата с Гърция е нормален, въпреки значителното увеличение на преминаванията на румънски туристи към и от Гърция през пунктовете "Кулата" и "Маказа". В тази връзка, от Главна дирекция "Гранична полиция" препоръчват използването на алтернативни маршрути за по-бързо преминаване.

Пътуващите към курорти в района на Солун, Кавала и Халкидическия полуостров могат да изберат ГКПП "Илинден" като алтернатива на натовареното преминаване през "Кулата". За тези, които се насочват към курорти в района на Ксанти, Комотини и остров Тасос, се препоръчва преминаване през ГКПП "Златоград". За туристите, пътуващи към района на град Александруполис, най-подходящо е преминаването през ГКПП "Капитан Петко войвода". През граничните пунктове "Маказа", "Златоград" и "Ивайловград" е разрешено преминаването само на леки коли и микробуси.

Границата с Република Северна Македония: Нормално преминаване

На границата с Република Северна Македония, трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове и не се съобщават за забавяния или задръствания.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    9
    BoBo
    Не, не съм тъпак и не подкрепям тези, които с едно или няколко действия са навредили на българския народ. Не съм запознат със ситуацията в Русе и няма как да коментирам. Споделям само мнение, че е редно да се създаде спокойна среда за живот на жителите и нормални условия за шофьорите без да бъдат настройвани едни срещу други. Не разбирам каква е тази омраза. Нормално е всеки да желае да работи в условия, които не го възпират, пречат или дори вредят.
  • -2
    8
    До тъпака Бобо
    Само виж депесерао-герберастите, които не гласуваха против таксите от Дунав мост да влизат само в бюджета на Русе! Деса простакеса примерно! Никога повече ОПГ ГРОБ=ДПС във властта!
  • 3
    7
    до 6
    Благодаря за разбирането, ама това не ме топли изобщо. Шумът, който съм измервал на терасите ми е над 70 dB и денем и нощем. Това е все едно да спиш в ковашки цех. Иначе решението е едно, евакуация от Русе, а и от България. Все пак животът е един и изтича много бързо. Хубава вечер и безаварийно пътуване!:)
  • 1
    6
    BoBo
    Разбирам Ви и Ви съчувствам. Чудя се как търпите и как живеете в тези условия. Години наред тровят въздуха на Русе, камиони задръстват града Ви, но нищо не се е променя. От Вас зависи да промените това. И нищо, че Европа и европейското е далеч от нас, шофьорите, вероятно можем да променим нещата към по-добро. За да не чакаме на пътя, за да имаме елементарни условия, за да живеете вие в чиста и спокойна среда и да не се създават конфликти.
  • 2
    5
    до 4
    Твърде шофьорско мислене имаш. Да си видял някъде в ЕС колони от тирове да чакат на пътя? Да си видял да димят, да си чул да надуват клаксоните, да хвърлят боклуци и да пикаят където им падне? Защото точно тези чакащи тук тираджии, когато са извън България карат наистина като професионалисти и спазват правилата. Тук не е така. Значи им е през кура за мен, моето спокойствие, моят въздух. Това, че нямаме държава не е причина да си го изкарват на мен. Разбираш ли какво изобщо ти казвам?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари