Иновативни Сфери: 200 пъти по-добри от слънчевите панели

2
Иновативните сфери на WAVJA - революция в слънчевата енергия
Иновативните сфери на WAVJA - революция в слънчевата енергия

Иновативните сфери на WAVJA - революция в слънчевата енергия

Компанията WAVJA от САЩ е на прага на революционна промяна в областта на слънчевата енергия с новите си иновативни устройства, които могат да служат като аналози на съвременните фотоелементи. Според публикация в изданието The Cooldown, тези малки сфери, с размери от 2,54 сантиметра до почти 10,16 сантиметра, имат способността да използват както слънчева, така и изкуствена светлина, за да произвеждат електричество.

Нова технология с висока ефективност

Технологията, наречена фотонна енергийна система, използва множество слоеве от съвременни материали, които към момента не са разкрити. Според изпълнителния президент на WAVJA, Шерин Чен, всяка сфера превъзхожда традиционните соларни модули няколко пъти. Тези сфери са 30 пъти по-малки и повече от 200 пъти по-ефективни от стандартните фотоволтаични клетки. Освен това, те са и 7,5 пъти по-мощни от съществуващите модули, което ги прави изключително обещаващи за бъдещото развитие на слънчевата енергия.

Автономна акумулаторна система

Сферите се поставят върху устройство с квадратна форма, което преобразува светлината в електричество. Важно е да се отбележи, че не е необходимо свързването на външна батерия, тъй като изобретението представлява автономна акумулаторна система. Ако все пак е нужно допълнително захранване, това може да се постигне по различни начини. Фотонната енергийна система е способна да зарежда таблети и телефони, което я прави изключително удобна за ежедневна употреба.

Тестове и перспективи

Според Шерин Чен, в момента използването на 20 сфери се тества на превозно средство. Ако технологията наистина може да достави заявената мощност, това ще бъде истински пробив в областта на слънчевата енергия. Според видеото, третото поколение на тези устройства ще бъде 60 пъти по-мощно от слънчевия панел с подобен размер.

Компанията WAVJA активно търси партньори, които да започнат да внедряват технологията в практически приложения — от захранване на устройства до индустриални инсталации. Публикация на фирмения сайт подчертава необходимостта от колаборации за постигане на по-широко разпространение и ефективно използване на новите устройства.

Слънчевата енергия е един от най-бързо развиващите се сектори в света, а новите устройства на WAVJA обещават да ускорят този растеж. Иновативната фотонна енергийна система не само предлага значително повишение на ефективността, но също така осигурява удобство и автономност, което я прави изключително привлекателна за широк кръг от приложения. Въпреки че технологията все още е в процес на тестване и разработка, перспективите за бъдещето са повече от обещаващи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    7
    Марин Гюрчев-Мимо
    Едни руснаци дори го тестваха върху мен - първо ме опънаха отзад,после като започнах да изпускам газ като разпран плондер,започнаха да зареждат някакво дилдо с тази газ и след това отново ми пръснаха гъза,после пак заредиха дилдото и така ме направиха третополово перпетуум мобиле! В момента Орбан в Киев прилагал същият механизъм на зеленясалото джудженце
  • -3
    6
    Марин Гюрчев-Мимо
    А в Русия измислили двигател с вътрешно горене което използва втечнена пръдня. Путин събирал и втечнявал пръднята си като искал да покаже на народа, че сам е въвлечен в новата технология, която ще измъкне Русия от икономическите и финансови проблеми.
  • 1
    5
    Моа ли да питам
    ...как №2 стигна до великите си умозаключения?Имаш някакъв шанс в живота,ако си заченат ''под лоното на пърпъл и уайт снейк''.Това е заслуга на родителите ти.Ти до какви низини ще стигнеш в жалкия си живот е твой избор.
  • 0
    4
    пак ли
    „перпетуум мобиле“?!?😁😁😁
  • 3
    3
    русенец
    "Тези сфери са 30 пъти по-малки и повече от 200 пъти по-ефективни от стандартните фотоволтаични клетки." Фотоволтаиците имат к.п.д. от около 20%. Т.е. 20 % от падналата върху тях слънчева енергия я преобразуват в електричество. Тези сфери с к.п.д. от 4 000 % ли са?:)))))))))) Иначе имаше преди време един български момък, който палеше водата, щеше да е източник на безплатна и неизчерпаема енергия. ........
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари