Илияна Йотова: Политическата система се нуждае от спешно възстановяване

0
Илияна Йотова: Политическата система се нуждае от спешно възстановяване
Илияна Йотова: Политическата система се нуждае от спешно възстановяване Видео: NOVA

Вицепрезидентът призова за рестарт на доверието към институциите

Вицепрезидентът Илияна Йотова призова за възстановяване на доверието в политическата система по време на посещението си във Варна. В навечерието на предизборната кампания тя изрази надежда за конструктивен диалог между партиите и формиране на стабилно правителство след изборите.

"От утре очакваме политическите формации, които ще получат своите регистрации тази вечер, да стартират същинската предизборна кампания. Българските граждани заслужават да чуят конкретните предложения на партиите", заяви Йотова пред журналисти в морската столица.

Вицепрезидентът подчерта критичното състояние на политическата система в страната: "Виждате, че тя е на санитарния минимум", коментира тя, визирайки ниското обществено доверие към институциите. Според Йотова, бъдещите народни представители ще имат отговорната задача да възстановят това доверие чрез своите действия в парламента.

Относно идеята за предизборно "джентълменско споразумение", лансирана от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, вицепрезидентът беше скептична. "Това е просто хвърлено в пространството предложение", коментира Йотова, позовавайки се на своя опит с европейските политически практики. "В Европа подобни предизборни коалиции или дори само обявяването на потенциални партньори за управление се случва след задълбочени предварителни преговори", поясни тя.

Илияна Йотова изрази надежда, че след изборите ще бъде съставено стабилно правителство, което да работи за решаване на натрупаните проблеми в страната и да върне доверието на гражданите в политическата система.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари