Илияна Йотова: Последните часове на парламента са обида за българите

2
Вицепрезидентът настоява за отговорно поведение на народните представители
Вицепрезидентът настоява за отговорно поведение на народните представители Снимка: БТА

Вицепрезидентът настоява за отговорно поведение на народните представители

Последният работен ден на 50-ото Народно събрание премина по начин, който вицепрезидентът Илияна Йотова определи като дълбоко обиден за българските граждани. Тя сподели своите наблюдения пред Българската телеграфна агенция (БТА) по време на посещението си в град Маджарово.

Йотова подчерта, че кратките мандати на последните няколко парламента са ясен индикатор за сериозна политическа криза в страната. Въпреки това, тя настоя, че народните представители трябва да изпълняват задълженията си с пълното съзнание за отговорността, която носят като избраници на народа.

"Всичко това, което се случи в последните часове, е дълбоко унизително за всички нас", заяви вицепрезидентът, изразявайки увереност, че голяма част от българските граждани не са успели да разберат същността на събитията, разиграли се в парламента.

Йотова описа заседанието като поредица от неми картини, в които народните представители са си разменяли обвинения в корупция и злоупотреби, без да става ясно какво точно се случва. Тя подчерта сериозността на проблема, който касае поминъка на десетки хиляди работници в мини "Марица Изток".

Вицепрезидентът призова гражданите да запомнят този случай и да го имат предвид, когато отидат да гласуват на 27 октомври. "Нека да направим този път наистина нашия достоен избор, за да не се сърдим след това на себе си", апелира Йотова.

Изявленията на вицепрезидента бяха направени по време на нейното участие в Националното поклонение "Ден на тракийската памет" на мемориалния комплекс с пантеон - костница край източнородопския град Маджарово.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Искам да кажа
    ПОСЛЕДНИТЕ 35 години са върховният цинизъм,гавра и мародерство не само с българите и българските граждани но и със тяхната култура,образование,здравеопазване,отбрана,сигурност,селско стопанство,земеделие и икономика,религия.Върховните циници и вандали са българските депутати,министри на които не им е ясно на кой,кого и за какво служат и подгъзуват.Абсолютни мародер.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари