"И Русе Може": Обиколка на Европа с колело

1
Радослав Драшков: Пътешественикът, който вярва, че "И Русе Може"
Радослав Драшков: Пътешественикът, който вярва, че "И Русе Може"

Радослав Драшков: Пътешественикът, който вярва, че "И Русе Може"

В един от най-живописните български градове, Русе, 20-годишният Радослав Драшков се готви за едно от най-големите приключения в живота си. С мисия, наречена "И Русе Може", Радослав има амбициозната цел да обиколи Европа с колело, популяризирайки града си и борейки се с проблемите на тютюнопушенето сред младите.

Пътешествие с цел

Тази инициатива не е просто пътуване. Тя има три основни цели: национална, регионална и лична. Радослав вярва, че чрез това приключение ще успее да постигне значими резултати в различни аспекти.

Национална цел: Борба с тютюнопушенето

Тютюнопушенето сред малолетни и непълнолетни е сериозен проблем, който Радослав познава от първа ръка. Започнал да пуши на 12 години, той преживява болезнените последици от този вреден навик. Един ден, когато започва да кашля кръв в час по физическо възпитание, осъзнава, че трябва да промени живота си. След като прочита книгата "Не пуша вече" на Алън Кар и получава подкрепата на своята майка, Радослав успява да се откаже от цигарите и вече четири години е свободен от никотиновата зависимост. Чрез своята инициатива, той иска да даде гласност на този проблем и да помогне на други млади хора да избегнат същите грешки.

Регионална цел: Популяризиране на Русе

С "И Русе Може" Радослав цели да покаже потенциала на Русе като център на спорт и култура. Пътуването му ще бъде документирано в социалните медии и медийни изяви, като той ще споделя историята, културата и забележителностите на родния си град. Той се надява да вдъхнови младите хора да се занимават с колоездене и да развие колоездачното общество в региона.

Лична цел: Преодоляване на предизвикателства

За Радослав, това пътуване е и лично предизвикателство. Той иска да докаже на себе си и на другите, че с упоритост и желание може да се постигне всичко. Трудностите и успехите по време на пътуването ще бъдат споделяни, за да мотивират други млади хора да следват мечтите си, независимо колко големи и амбициозни са те.

Маршрут на пътуването

Пътешествието на Радослав ще бъде разделено на няколко етапа:

  1. Първи етап: От Русе през Румъния, Унгария, Словакия и до Полша, град Краков, където ще направи първата си почивка от 5 дни.
  2. Втори етап: От Полша през Германия до Нидерландия, град Амстердам, където ще направи втората си почивка от 5 дни.
  3. Трети етап: След това през Белгия, Франция и Испания до град Барселона, където ще почива отново за 5 дни.
  4. Четвърти етап: От Барселона с ферибот до Генуа, Италия. Оттам през Словения, Хърватия, Босна и Херцеговина, Черна гора, Албания и до Гърция, на остров Корфу.
  5. Пети етап: От Корфу през Северна Македония и обратно в България.

Как да подкрепите "И Русе Може"

За да осъществи своята инициатива, Радослав се нуждае от финансова подкрепа и екипировка. Бюджетът за пътуването е 10 000 лева, от които 4 000 лева са за екипировка, а останалите 6 000 лева са за дневни разходи.

Спонсорство и дарения

За да видите пълния списък с необходимата екипировка, можете да посетите линка тук. Ако желаете да подкрепите финансово инициативата, можете да направите това чрез този линк.

Русе и България имат нужда от свои герои и Радослав Драшков е готов да бъде един от тях. С вашата подкрепа, неговата инициатива може да се превърне в нещо голямо и значимо. Участието ви в този проект ще покаже ангажираността ви към подпомагането на младите хора и насърчаването на активния и здравословен начин на живот.

Радослав е убеден, че заедно можем да постигнем значими промени и да дадем пример на бъдещите поколения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    До боро
    Абе борчо , що не успееш ти да популизираш Драконите , и да станеш единствен и основен спонсор ... тикво умна :)
  • 0
    2
    Пляс пляс...
    Наслука и хубаво време желая.
  • 1
    1
    Боро
    Браво Драшков!!! Освен Русе ще бъде ли възможно да популизираш и ФК Дунав Русе, можеш да опиташ да намериш и спонсор на отбора.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари