Група българи от Ливан се прибра благополучно

0
МВнР призовава сънародниците ни в конфликтни зони да поддържат връзка с посолствата
МВнР призовава сънародниците ни в конфликтни зони да поддържат връзка с посолствата Снимка: БГНЕС

МВнР призовава сънародниците ни в конфликтни зони да поддържат връзка с посолствата

Министерството на външните работи (МВнР) съобщи, че първата група български граждани, изведени от Ливан със съдействието на Канада, успешно се завърна в родината през нощта. Операцията по извеждането на сънародниците ни е резултат от интензивна координация между Ситуационния център на МВнР, посолството ни в Бейрут, както и български и партньорски служби.

Външнополитическото ведомство продължава усилената си работа по оказване на помощ на останалите българи и членовете на техните семейства за безопасното им завръщане в България. От министерството уточняват, че е установена връзка с всички потърсили съдействие, като се използват всички налични възможности за сигурното им прибиране.

Служебният министър-председател Димитър Главчев обяви след заседание на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС), че до края на деня се очаква общо 25 българи да се завърнат в страната. Важно е да се отбележи, че този път евакуацията няма да се осъществи с правителствения самолет "Еърбъс".

Главчев допълни, че към момента няма желаещи за евакуация от Иран.

В знак на признателност за успешно проведената операция по извеждането на близо 170 българи от Ливан, служебният премиер Димитър Главчев и министърът на транспорта Красимира Стоянова връчиха награди на екипите на Държавния авиационен оператор.

МВнР призовава българските граждани, които все още се намират в зони на конфликт, да следят внимателно развитието на ситуацията и да поддържат постоянна връзка с дипломатическите ни представителства.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари