Гражданска намеса облекчава трафика в Русе

6

Гражданска инициатива срещу задръстванията дава резултат

Млад мъж споделя своята история за това как личната му инициатива допринася за облекчаване на задръстванията по пътя Мартен - Русе. След като в продължение на месеци ежедневно преминавал през тежки задръствания по пътя към града, решава да предприеме мерки, за да помогне на своите съграждани и на себе си.

Галин Иванов пътува три пъти седмично, за да води детето си на тренировки, и забелязва, че всеки ден между 16:30 и 18:00 часа трафикът става почти непоносима „лудница“. Според него това се дължи на завръщането на стотици автомобили от предприятията „Булмаркет“ и „Монтюпе“, като шофьорите често прекарват по половин час в задръстването.

Тъй като проблемът е очевиден и засяга значителен брой хора, Галин решава да се обърне към компетентните институции. На следващата сутрин посещава КАТ - Русе и разговаря с представители на институцията. По време на срещата, той им обяснява подробно за натоварването на движението в посочените часове и предлага да се вземат мерки за облекчаване на трафика.

Не допускат ТИР-вете след кръговото кръстовище в посока Дунав мост

Едно от предложенията му е да не се допускат камиони след кръговото кръстовище в посока границата, за да бъдат освободени и двете ленти за движение. Тази идея получава подкрепа от страна на КАТ и институцията обещава да предприеме необходимите действия.

Няколко дни по-късно, Галин и останалите шофьори, които ежедневно преминават през този участък, забелязват значителна разлика в трафика. Улиците са по-свободни, а пътуването е по-бързо и спокойно. Галин изказва благодарност от името на всички, които дълго време са се сблъсквали с тежките задръствания и насърчава всеки, който е усетил положителната промяна, да сподели своето мнение.

"Мога само да изкажа благодарност от името на всички чакащи до този момент всяка вечер. И нека всеки, който е минавал тия дни и е усетил и видял разликата, да сподели."

Тази инициатива показва как активната гражданска позиция може да доведе до реални решения на дългогодишни проблеми в градската инфраструктура.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    12
    111
    Да и тъй като камионите се въртят на кръговото преди теб, идваш от Мартен, чакаш пролука, за да се вмъкнеш и ти на кръговото. В понеделник чаках 1.30 ч., от Сръбчето до кръговото, като чаках, чаках, чака, докато започнах да пълзя с 10-20 км/ч заради пропусканите към паркинга камиони. Кое е това хубаво, което сте направили. Часът беше 10.30.
  • 3
    11
    хмммм
    За какво е този паркинг и тази виртуална опашка, която уж контролира трафика? Имат служители находящи се на изхода на паркинга и на входа на КПП-то. Да пускат камиони да преминават само когато има капацитет КПП-то да ги поеме.....Никакво стоене по пътя. Сега какво е - никаква разлика от преди - само дето паркинга прави яко парички!!!
  • 10
    10
    до 9
    Камионитепак ще си преминават по същия начин. Просто човека е предложил да не чакат след кръговото, а да си чакат преди него или на паркинга, в този часови диапазон, за да не става задръстване. На тира като му дойде реда той пак ще си премине в същия час, просто няма да чака на пътя и да запушва движението в най-големия трафик.
  • -11
    9
    Държа бъра
    А камионите които чакат да преминат границата ?Те кога ще се движат?Или първо да минат хората ,пък после камионите....То те не се управляват от хора....Те ,могат да си чакат там по 10-12ч за тях не е проблем,пък господинът,че чакал 30мин.е проблем
  • 11
    8
    BAB
    Браво, Галине! А Пенчо дека спа да обиколи градът и да повиси в задръствания с румънците, които вече станаха почти колкото нас в този град.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари