Главният секретар на МВР подкрепи Калин Стоянов

1
Остават броени часове до решението дали ще бъде сформирано ново служебно правителство
Остават броени часове до решението дали ще бъде сформирано ново служебно правителство Видео: bTV

Остават броени часове до решението дали ще бъде сформирано ново служебно правителство

Политическата криза в България е на ръба на ново развитие, като остават броени часове до решението дали ще бъде сформирано ново служебно правителство, или напрежението в страната ще продължи да се задълбочава. В центъра на този възел стои министърът на вътрешните работи – позиция, която е ключова за бъдещето на изпълнителната власт.

Калин Стоянов – на кръстопътя на политическото решение

Вчера, 24 август, от президентството категорично заявиха, че няма да бъде подписан указ, ако за министър на вътрешните работи бъде предложен Калин Стоянов. Тази позиция предизвика значителен обществен интерес и спекулации относно възможните кандидати за поста. Сред обсъжданите имена са настоящи заместници на Стоянов, както и бивши кадри и ръководители на Главната дирекция за борба с организираната престъпност (ГДБОП) и Националната полиция, по информация от bTV.

Напрежението в системата на МВР се покачва

Политическата нестабилност и честите промени в ръководството на Министерството на вътрешните работи оказват сериозно влияние върху работата на системата. Оперативното ръководство на МВР изрази притеснение за напрежението, което тези промени предизвикват сред служителите. Главният секретар на МВР, Димитър Кангалджиев, заяви, че честата смяна на политическото ръководство се отразява негативно на мотивацията и ефективността на екипите.

„Това е най-неприятното нещо. Пак казвам – това се отразява изключително неприятно на служителите. Както виждате, настоящият министър успя да изгради един добър екип, да се работи в добра обстановка, въпреки че като цяло обстановката на политическо ниво не е спокойна, и въпреки това, ако се стигне до някаква промяна, ще се отрази, при това в негативна посока,“ каза Кангалджиев.

Според него, въпреки несигурността, предстои развръзката да стане ясна през утрешния ден, което може да донесе яснота на системата на вътрешните работи.

Бъдещето на правителството и перспективите пред политическата сцена

Със задържането на напрежението около назначаването на нов министър на вътрешните работи, въпросът за съставянето на ново служебно правителство става все по-спешен. Ако бъде намерен компромис и бъде определен нов кандидат, който да удовлетвори и президентството, и основните политически сили, кризата може да бъде овладяна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Stoian
    Нали са от една мафиотска и гангстерска група,крадьт и льжат заедно,подкрепят се бандитите.
  • 5
    1
    Ф.Котленски
    Брътвeжи на един субект,от огромното кълбо свински черва.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари