Министър Илков: Ще има козметични промени в системата на МВР

0
Да не създаваме допълнителен стрес в системата, тя е достатъчно стресирана, заяви Атанас Илков
Да не създаваме допълнителен стрес в системата, тя е достатъчно стресирана, заяви Атанас Илков Снимка: БГНЕС

Да не създаваме допълнителен стрес в системата, тя е достатъчно стресирана, заяви Атанас Илков

Новият министър на вътрешните работи, Атанас Илков, изрази позицията си, че промени в ръководството на Министерството на вътрешните работи (МВР) са възможни, но те ще бъдат извършвани след прецизен анализ на работата на съответните служители. Тази позиция Илков сподели в интервю за Българското национално радио (БНР), подчертавайки важността на внимателното и обмислено вземане на решения, за да се избегнат прибързани действия, които могат да доведат до допълнителен стрес в и без това напрегнатата система.

Анализ на работата като основа за промените

Министър Илков заяви, че всяка промяна ще бъде резултат от задълбочен анализ и ще се извършва прецизно, за да се гарантира, че тя е в интерес на ефективното управление на министерството. Той бе категоричен, че не възнамерява да предприема прибързани действия по смяна на ръководители, освен ако не бъде убеден, че тези служители не изпълняват задълженията си по ефективен и законосъобразен начин.

"Искам много прецизно да бъде правена всяка такава промяна. Ще се въздържам от прибързани смени на ръководители, без да съм сигурен, че те не са изпълнявали своите задължения ефективно и законосъобразно, така, че ще има, но те ще бъдат козметични, така, че да не създаваме допълнителен стрес в системата. Тя е достатъчно стресирана," сподели Илков.

Очаква се следващата седмица да се проведе национално съвещание в МВР, на което вероятно ще бъдат обсъдени предстоящите промени и приоритетите в работата на министерството.

Разговорите преди назначението

Министър Илков бе категоричен, че единственият разговор, проведен с него преди да заеме поста, е бил със служебния премиер Димитър Главчев. Илков опроверга слуховете и спекулациите, свързани с евентуални обвързаности с Делян Пеевски, подчертавайки, че номинацията му е резултат единствено от разговорите с премиера.

"Аз съм номиниран от премиера Главчев. Единствено той е разговарял с мен. В разговора ми беше направено това предложение, което аз приех на следващия ден, така, че това е единственият разговор, който е воден с мене," заяви министърът.

Изказването на Илков идва в отговор на мнения, изразени от "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ), свързани с негови потенциални обвързаности с Делян Пеевски. Министърът ясно даде да се разбере, че тези твърдения нямат основание и че неговото назначение е резултат от професионалния му опит и разговорите със служебния премиер.

Предстои важно съвещание в МВР

В рамките на следващата седмица в МВР ще се проведе национално съвещание, на което се очаква да бъдат обсъдени не само възможните промени в ръководството, но и ключови въпроси, свързани с работата на министерството. Вниманието ще бъде насочено към анализ на настоящото състояние на системата, с цел подобряване на нейната ефективност и намаляване на напрежението сред служителите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Ф.Котленски
    Още не влязъл в кабинета си,още не седнал на работния си стол,този започна да говори за "козметични" проМени, подМени и т.н. Имаш два месеца да подготвиш личния си състав за провеждането на едни честни избори, избори без корпоративен вот,без купуване на бюлетини на ишлеме. Както знаеш, ти си временно изпълняващ длъжността министър. Ако има необходимост от заздравяване на климата в силовото ни ведомство, това ще го извърши министърът-титуляр в редовното правителство, гласувано от НС!
  • 6
    1
    34 години козметика в мвр
    От козметика заприличаха на козметички в устрема си да обслужат и прислугват.Само козметика и смяна на абвеатури.Да се прекръстят на министетството на козметиката и козметиците ще е най добре.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари