Приключи протестът с искане за оставката на Калин Стоянов

4
Движението на Орлов мост, което за кратко бе блокирано, е възстановено
Движението на Орлов мост, което за кратко бе блокирано, е възстановено Снимка: Facebook / Иван Евтимов

Движението на Орлов мост, което за кратко бе блокирано, е възстановено

Днес в София приключи поредният протест с искане за оставката на служебния министър на вътрешните работи Калин Стоянов. Демонстрацията, организирана от граждани и членове на Гражданско движениеБОЕЦ“, доведе до временно блокиране на движението на „Орлов мост“, което беше възстановено малко след 19:30 часа, съобщи БТА. Протестът започна пред сградата на Министерството на вътрешните работи, където участниците скандираха лозунги като „Мафия“ и „Оставка“, и продължи със шествие към „Орлов мост“.

Полицейски служители ескортираха протестиращите и контролираха движението, за да се предотвратят евентуални инциденти. Присъстващите на протеста настояха за незабавна оставка на Калин Стоянов и изразиха необходимостта от реформи в системата на вътрешното министерство. Борислав Сандов от „Зелено движение“ изтъкна, че полицаите в момента са използвани като щит за „политическата кожа“ на министъра, и добави, че на Стоянов вече му е поискана оставката както от основните политически сили в парламента, така и от президентството. По неговите думи, единственото, което остава, е гражданите да го принудят да се оттегли.

Адвокат Петър Славов от своя страна изрази съмнения, че евентуалната оставка на Калин Стоянов би довела до съществена промяна, ако бъде заменен с фигура като Стоян Калинов или някой от настоящите му заместници. Според него, е необходимо вътрешният министър да бъде извикан пред ресорната парламентарна комисия, където да даде обяснения за своите действия и политически решения.

Георги Георгиев, представител на Гражданско движениеБОЕЦ“, подчерта, че е време на чело на Министерството на вътрешните работи да застане гражданска кандидатура, подкрепена от обществени организации. Той отбеляза, че гражданите са единствените, които могат да защитят своите гласове и да осигурят провеждането на честни избори.

Протестът бе организиран в отговор на последните политически събития, след като в понеделник президентът Румен Радев заяви, че няма да подпише указ за служебно правителство и обяви, че изборите няма да се проведат на 20 октомври. Основната причина за това решение бе отказът на кандидата за служебен премиер Горица Грънчарова-Кожарева да замени Калин Стоянов в предложения от нея състав на правителството.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    5
    Драганова
    Кога в Русе ще има протест с искане за оставка на Пламен Първанов - шеф на ОД МВР - Русе?!
  • -1
    4
    Илия
    Приключи без ефект
  • 0
    3
    Гошо
    Зелено движение и те барабар Петко с мъжете...
  • 3
    2
    До 1:
    До 1: Защо пеефски се е запънал като собственик на България?! Защо им е да знаят как се поздравяват, като сега масовата пропаганда е ходенето на гей паради, а не от детство да има предмет, съдържащ християнските ценности и че семейството винаги е съставено от мъж и от жена. Защо това го няма, а има гей паради?!
  • 5
    1
    Петър
    Защо толкова се запъва този министър. Как се поздравяват полицаите, ами с вдигната дясна ръка с изпънати пръсти доближени до слепоочието. Ама то сега не ходят войници и затова не знаят.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари