Германия под вода: Наводнени пътища и щети за милиони

0
Проливни дъждове и гръмотевични бури наводниха пътища и домове
Проливни дъждове и гръмотевични бури наводниха пътища и домове Снимка: АП / БТА

Проливни дъждове и гръмотевични бури наводниха пътища и домове

Германия е под обсада на силни гръмотевични бури и проливни дъждове, които причиниха значителни щети и наводнения в някои райони. Официалните власти съобщават, че аварийните екипи са реагирали на стотици сигнали за инциденти, като най-засегнати са районите на Франкония в провинция Бавария. В градовете Нюрнберг и Фюрт няколко автомобила са затънали в наводнени подлези, а в един от районите временно е прекъснато електрозахранването. Наводнени са били улици и мазета, причинявайки значителни неудобства на жителите.

Най-сериозните щети са настъпили в района на Унтермерцбах, северно от Нюрнберг, където мълния е подпалила склад, съдържащ около 60-70 автомобила. Местната противопожарна служба съобщава, че щетите възлизат на 5 милиона евро. Проливните дъждове са предизвикали наводнения и в град Нордхаузен в северната част на провинция Тюрингия. Там улици и мазета също са били наводнени, а противопожарните екипи са работили неуморно, за да изпомпват водата и да разчистват пътищата от кал и отломки.

Докато някои райони все още се възстановяват от бурите, метеоролозите предупреждават за нови валежи, които могат да влошат ситуацията в следващите дни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари