ГДБОП разби престъпна група за нелегален тютюн в Северна България

0

Мащабна акция срещу контрабандата на тютюн в Русе, Търговище и Велико Търново

Специализирана полицейска операция, проведена на 12 септември 2024 година, доведе до разбиването на организирана престъпна група, специализирана в разпространението на акцизни стоки без бандерол. Акцията, осъществена от Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) под надзора на Окръжна прокуратура - Търговище, обхвана територията на три области - Русе, Търговище и Велико Търново.

По информация от ГДБОП, в хода на операцията са задържани осем лица. Извършени са проверки на осем адреса и пет моторни превозни средства. Правоохранителните органи са иззели значително количество контрабандни стоки, включително 160 килограма нарязан тютюн и 150 килограма тютюн, подготвен за нарязване. Конфискувана е и машина за нарязване на тютюн, както и шест мобилни телефона и парични средства в размер на 2050 лева.

От Окръжна прокуратура - Търговище съобщиха, че петима от задържаните са привлечени като обвиняеми за участие в организирана престъпна група. Сред тях са четирима мъже на възраст 51, 46, 54 и 43 години, както и една 67-годишна жена. На един от участниците е повдигнато допълнително обвинение за ръководене на престъпната организация.

С прокурорско постановление на четирима от обвиняемите е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок до 72 часа. На петия участник е определена мярка "парична гаранция".

Разследването по образуваното досъдебно производство продължава, като се очаква разкриването на допълнителни детайли около дейността на престъпната група и евентуалното ѝ разклонение в други региони на страната.

Тази операция е поредният успех в борбата с нелегалната търговия с акцизни стоки, която нанася значителни щети на държавния бюджет и представлява заплаха за общественото здраве поради липсата на контрол върху качеството на разпространяваните продукти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    KURALEIQ
    4ESNO BRAAAT MI KO GO PU6I6 DUV4I66 TOA TUTUN WE , AZ DAJE NE SAM 4AL ROMANA TUTUN NE ZNAM NA KOGO E ,KAMOLI DA GO KOOOONSOOOMIRAM TVA ,BRAAT AKO SA MRAZISH TOLKOVA ZEMI SA NAGALTAI
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари