Гърция благодари на българските пожарникари

0
Българските пожарникари на първа линия в Гърция
Българските пожарникари на първа линия в Гърция Снимка: Асен Игнатов / Архив

Българските пожарникари на първа линия в Гърция

Гръцките медии изразиха искрената си благодарност към българските пожарникари, които се включиха активно в борбата с горските пожари в страната. Водещите издания публикуваха снимки на българския екип и тяхната техника, придружени от заглавия като "Гърция благодари на българските пожарникари". В материалите се подчертава, че нашите пожарникари са част от европейската помощ и се акцентира на високото ниво на професионализъм, което демонстрират при гасенето на различни огнища.

Гражданската защита на Гърция съобщи, че днес продължават въздушните атаки върху пожарното огнище, разположено близо до българската граница. Огнеборците уверяват, че няма да допуснат огънят да премине границата, като са изкопали противопожарен ров, който спира разпространението на пламъците.

На остров Родос също действат мащабни сили на пожарната, където огънят се приближава до жилищни райони. Засега не се налага евакуация на туристите, но ситуацията остава напрегната.

Въпреки че температурите в страната спадат, властите предупреждават, че рискът от нови пожари остава висок. Те призовават гражданите и туристите да бъдат внимателни и да следват указанията на местните служби.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари