Фотоконкурс „Обичаме Русе“ отново вдъхновява любителите на обектива

2
Търсят се най-атрактивните снимки на крайдунавския град
Търсят се най-атрактивните снимки на крайдунавския град

Търсят се най-атрактивните снимки на крайдунавския град

Националният фотоконкурс „Обичаме Русе“ се завръща за своята пета поредна година, привличайки любители и професионални фотографи от цялата страна. Конкурсът има за цел да покаже красивата страна на Русе и да подчертае всичко положително, което се случва в града. Участниците са поканени да уловят с обективите си вдъхновяващи моменти от най-големия дунавски град в България.

Тази година организаторите включват нов раздел в конкурса – „Черно-бяла фотография“. Тази категория е създадена по предложение на участници в предишните издания и добавя допълнителен творчески елемент към конкурса. Включва се и традиционният раздел „Бизнесът на Русе“, където фотографите могат да представят снимки от работния процес във всички сфери на бизнеса в града.

Конкурсът е отворен за всички, без ограничения във възрастта, а участниците ще бъдат оценявани в две категории – любители и професионалисти. Освен новия раздел, желаещите могат да се включат и в станалите вече традиционни раздели като „Аерофотография“, „Пейзажи“, „Събития и уловени моменти“. Всеки от разделите предоставя уникална възможност за фотографите да покажат своето виждане за красотата на Русе и неговите значими обекти.

Снимките трябва да бъдат направени през 2023 или 2024 година и да отговарят на техническите изисквания, включително формат JPEG, резолюция минимум 200 dpi и дължина на изображението между 3000 и 5000 пиксела. Всеки участник може да изпрати до 5 снимки за всеки раздел, като задължително трябва да предостави заглавие на всяко изображение.

Журито, включващо представители на Фондация „Русе – град на свободния дух“ и Община Русе, ще оцени снимките по критерии като принадлежност към темата, естетическо изпълнение, оригиналност и визуално въздействие. Фотографиите ще бъдат оценявани и от публиката чрез гласуване във Фейсбук страницата на Фондацията, като вотът ще бъде отворен от 18 октомври до 28 октомври. Победителите в предходните две издания на конкурса няма да могат да участват в класирането за наградата на публиката.

Наградите за отличените фотографи ще бъдат обявени и връчени на специална церемония, която ще съпътства откриването на изложба с най-добрите снимки от конкурса. Освен престижното признание, победителите ще получат и парични награди.

Регистрацията за участие и изпращането на снимки става чрез електронната поща [email protected], а крайният срок за участие е 20 часа на 15 октомври 2024 година. Допълнителна информация и пълният регламент на фотоконкурса могат да бъдат намерени на страницата на Фондация „Русе – град на свободния дух“ във Фейсбук, както и на уебсайта free-spirit-city.eu.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Хохохо
    Наградите не се знаели какви са, но имам предчувствие, че наградените вече се знаят. Абе като конкурса с една фирма изпълнител за ремонт на улица.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари