Започна гласуването за фотоконкурса „Обичаме Русе“

0
421 фотографии се борят за приза в конкурса "Обичаме Русе" 2024
421 фотографии се борят за приза в конкурса "Обичаме Русе" 2024 Снимка: Община Русе

421 фотографии се борят за приза в конкурса "Обичаме Русе" 2024

Петото издание на фотоконкурса "Обичаме Русе" привлича рекорден брой участници тази година. Организаторите - фондация "Русе – град на свободния дух" и Община Русе, с подкрепата на "Холлеман България" ООД и "Тива Плюс" ООД, съобщават за впечатляващите 421 фотографии, включени в надпреварата.

Разнообразие от категории

Конкурсът тази година включва пет тематични раздела:

  1. "Бизнесът на Русе"
  2. "Аерофотография"
  3. "Пейзажи"
  4. "Събития и уловени моменти"
  5. "Черно-бяла фотография"

Тези категории целят да обхванат различни аспекти от живота и красотата на най-големия крайдунавски град.

Участници от близо и далеч

В конкурса се включват 62 фотографи, сред които както професионалисти, така и любители. Интересен факт е участието на 7 деца, което показва, че любовта към фотографията и родния град няма възрастови ограничения.

Конкурсът привлича внимание и извън пределите на Русе. Сред участниците има българи, живеещи във Великобритания, както и жители на Варна и Попово, запечатали своите впечатления от посещението си в дунавския град.

Процес на гласуване и награди

От днес стартира гласуването на публиката, което ще продължи до 28 октомври 2024 година. Всеки желаещ може да даде своя глас за любимата си фотография чрез Фейсбук страницата на фондация "Русе – град на свободния дух".

Освен фаворит на публиката, ще бъдат определени и победители във всяка категория. Журито включва представители на организаторите и спонсорите, както и други институции. Критериите за оценка обхващат:

  • Принадлежност към темата на конкурса
  • Естетическо изпълнение
  • Оригиналност
  • Визуално въздействие

Церемония по награждаване

Победителите ще бъдат обявени на специална церемония, съчетана с откриване на изложба. В експозицията ще бъдат включени творбите, класирани от журито във всяка категория. За заелите първите места са предвидени парични награди.

Желаещите да разгледат конкурсните фотографии и да гласуват, могат да го направят на адрес: https://www.facebook.com/rusefreespiritcityfondacion/photos_albums

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари