Евродепутатът Илия Лазаров ще открие информационен център в Русе

0
Евродепутатът от ЕНП /ГЕРБ-СДС обеща и съдействие за разкриването на фериботната връзка между Русе и Гюргево
Евродепутатът от ЕНП /ГЕРБ-СДС обеща и съдействие за разкриването на фериботната връзка между Русе и Гюргево Снимка: Областна администрация - Русе

Евродепутатът от ЕНП /ГЕРБ-СДС обеща и съдействие за разкриването на фериботната връзка между Русе и Гюргево

Евродепутатът Илия Лазаров от ЕНП /ГЕРБ-СДС ще разкрие свой информационен център в Русе. Това стана ясно от проведена по-рано днес съвместна пресконференция с областния управител Драгомир Драганов. На този етап това ще бъде единственият подобен офис на евродепутата извън столицата, като той ще обслужва жителите на населените места от Варна до Видин. Очакванията са информационният център да заработи този октомври, като областният управител пое ангажимент за лично съдействие, включително и чрез обмисляне на възможности за предоставяне на държавно помещение, съгласно нормативните разпоредби.

Според него при Русе трябва да има втори мост над река Дунав, който да разтовари трафика. Един от големите проблеми по думите на евродепутата обаче е липсата на стабилно управление. Той отчете, че едно от нещата, по които трябва да се работи повече, е регулирането на нивото на река Дунав. Евродепутатът от ЕНП /ГЕРБ-СДС обеща и съдействие за разкриването на фериботната връзка между Русе и Гюргево.

Припомняме, че вече повече от 2 години България има пълна готовност за възстановяването на фериботната линия, но от румънска страна е необходимо още време за техническа подготовка. Той коментира и темата на Шенген. „Напливът на мигранти в Австрия се дължи на социалната система там. Те се опитват „от болната глава да прехвърлят проблема на здравата“ - на нас, като не ни допускат напълно в Шенгенското пространство“, заяви Лазаров. Според българския евродепутат социалната система в Австрия ще продължи да привлича мигрантите, каквото и да прави България, за да спира натиска. Лазаров добави, че в това отношение България като държава дължи повече внимание и подкрепа на северната част на страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Хайде скрийте го тоя
    пиян пенсионер! Писна ни от заплатаджии, дето нищо не правят!
  • 2
    1
    На масата
    трите шишета с ракия ще им стигне ли?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари