Премахнаха първия стоманобетонен панел на Дунав мост

0

Евродепутатът Илия Лазаров и областният управител Драгомир Драганов обсъдиха напредъка на ремонта

Първият стоманобетонен панел на българския участък от Дунав мост при Русе беше успешно премахнат, като част от мащабния ремонт на съоръжението. Областният управител Драгомир Драганов и евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ-СДС Илия Лазаров посетиха обекта, за да се запознаят с напредъка на работите.

Ремонтът на Дунав мост напредва по план

Според информацията от Областната администрация, към момента са завършени ключови етапи от ремонта, включително фрезоване на асфалтовата настилка, демонтаж на мантинелата, пешеходните парапети и хидроизолацията. Премахнати са и стълбовете за осветление в първата отсечка, по която се работи. Тази отсечка е с дължина около 200 метра и се намира в лентата за вход в България.

Специално внимание беше отделено на тротоарната конзола, която е разкъртена с цел по-лесно премахване на стоманобетонните панели. Евродепутатът Лазаров и областният управител Драганов станаха свидетели на премахването на първия панел, което е ключова стъпка в модернизацията на моста.

Трафикът на Дунав мост остава интензивен

Въпреки ремонтните дейности, трафикът на Дунав мост остава интензивен. През последното денонощие през съоръжението са преминали общо 2375 товарни автомобила. От тях 1004 са влезли в България, а 1371 са излезли от страната. За леките автомобили времето за изчакване варира между пет и десет минути, като в пикови часове може да достигне до 30-40 минути. За камионите средното време за преминаване е около 40 минути, считано от излизането от големия буферен паркинг до преминаването на граничния пункт от българска страна.

Възстановяване на фериботната линия между Русе и Гюргево

По време на посещението си Илия Лазаров посети и фериботния терминал, където се срещна с изпълнителния директор на „Пристанищен комплекс Русе“ ЕАД Ивайло Башалов. Двамата обсъдиха възможностите за възстановяване на фериботната линия между Русе и Гюргево, което според Лазаров може да облекчи значително тежкотоварния трафик на моста.

Драгомир Драганов подчерта, че от българска страна всичко е готово за пускането на ферибота в експлоатация, като забавянето се дължи на технически проблеми в Румъния. Според изчисленията фериботът ще може да поеме около 1/5 от тежкотоварния трафик по моста.

Нов информационен център на Илия Лазаров в Русе

По време на визитата си в Русе, евродепутатът Илия Лазаров обяви намерението си да открие информационен център в крайдунавския град. Центърът ще бъде първият извън столицата и ще обслужва жителите от Варна до Видин. Очаква се той да заработи през октомври, като областният управител Драганов изрази готовност да окаже необходимото съдействие за намирането на подходящо държавно помещение.

Това посещение и ангажиментите, поети от евродепутата и областния управител, са част от усилията за подобряване на инфраструктурата и трафика в региона, както и за укрепване на връзките между България и Румъния.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    3
    до майстора
    Румънския ремонт беше година и половина и струваше къде 30 милиона €, нашия ще е 2 и ще струва къде 42 милиона лева! Хайде като плюем, поне да пишем реални факти!
  • 9
    2
    Баш Майстора
    Ей в такава поза "Ваза" най-добре се работи. Поне двама индивида работят усилено за тригодишния ремонт на БГ моста, при положение, че румънците го извършиха за една нормална бременност, т.е. 9 месеца. Абе къде е Пленчо?
  • 14
    1
    Ne4uto
    Не чуто и не видяно! Кой е тоя евродепутат? Никому неизвестна пътека в Хималаите!!! От къде се взе? Кой го е избрал?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари