Илия Лазаров: Нов мост над Дунав при Русе е необходим

0
Според евродепутата австрийската социална система е основната причина за притока на мигранти
Според евродепутата австрийската социална система е основната причина за притока на мигранти Снимка: Андрей Кючуков / БТА

Според евродепутата австрийската социална система е основната причина за притока на мигранти

Високите социални обезщетения и добре развитата социална система в Австрия са основната причина за миграционния наплив към страната. Това заяви днес в Русе евродепутатът от ГЕРБ–СДС/ЕНП Илия Лазаров, който е на посещение в крайдунавския град по покана на областния управител Драгомир Драганов. Лазаров подчерта, че въпреки усилията на България да ограничи миграционния натиск, Австрия продължава да прехвърля проблемите си върху други държави, като не допуска напълно България в Шенгенското пространство.

Според Лазаров, Австрия е привлекателна дестинация за мигрантите поради високите социални помощи и добро социално осигуряване, което е основен стимул за миграционни потоци. Той допълни, че България трябва да обръща повече внимание и да предоставя подкрепа на северната част на страната, където са налице значителни инфраструктурни и социални предизвикателства.

По време на визитата си в Русе, Илия Лазаров посети Дунав мост, където в момента се извършва основен ремонт на българската част от съоръжението. Евродепутатът изрази готовност да съдейства за разкриване на фериботната връзка между Русе и Гюргево, която според него е от стратегическо значение за региона. България вече е готова за пускане на линията, но от румънска страна все още се изисква техническа подготовка.

Лазаров също така настоя за изграждане на втори мост над река Дунав при Русе, който да разтовари натоварения трафик. Според него, един от основните проблеми в региона е липсата на стабилно управление и неадекватно регулиране на нивото на река Дунав, което създава допълнителни предизвикателства за местната икономика и транспортната инфраструктура.

В заключение, Илия Лазаров обяви намерението си да открие офис на представителството си в Европейския парламент в Русе, с цел да се ангажира по-директно с решаването на регионалните проблеми и да подкрепя местните инициативи. Той увери, че ще продължи да работи за подобряване на трансграничното сътрудничество и за реализиране на проекти, които ще допринесат за развитието на региона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    14
    Мухахаха
    И на "Хахахахаха", и на "Запознат бесарабски гей" в коментари 12, 13 вече ми се правят русофилистичните отпадъци в опит да прикрият гнусния си русофилистичен характер!
  • 1
    13
    Запознат бесарабски гей
    Фекалната маса известна като ППДБ е поела сигурно към канала на българската история.Нека на изборите наесен да изхвърлим тези боклуци за да стане България нормална държава!
  • 0
    12
    Хахахахаха
    Както сте се досетили,аз съм многониковия смрадлив третополов травестит,това което всъщност исках да кажа е: Колкото и да се напъвам с прости коментари, няма да успея да докажа желанието на Русенци да живеят в ДеБил-ПеПерастка клоака!
  • 0
    11
    русенец
    Да кажем, че направят магистрала и още един-два моста. Какво печелим, бе идиоти? Мръсният въздух, шумът, разбитите пътища и задръстванията са за нас, а парите от таксите - за София! Другите мостове над Дунав да ги правят другаде!
  • 3
    10
    до 7
    Умнико, на всеки нормален гражданин му е през оная работа кой от коя партия е. Доказано в годините русенци бяха и в момента са боцкани от всички партии. В последните няколко десетки години всеки минава през града за трамплин и отива в София в парламента. Каро не им се получат нещата се връщат тук да дерибействат като общински съветници или се пребоядисват със силните на деня. Някои остават там и по заслуги ги правят конституционни съдии. Аре отвори си малките очички и прогледни в каква клоака се е превърнал този град. Колко млади хора от други ГРАДОВЕ ( не села ) за дошли да се развиват и да правят семейства в Русе.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари